Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Διαμαρτυρήθηκαν στον ΟΣΕ για τα δυστυχήματα στις γραμμές (ΦΩΤΟ)

Κάτοικοι από διάφορες περιοχές της Αθήνας πλησίον των σιδηροδρομικών γραμμών πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ με αφορμή τα συνεχιζόμενα θανατηφόρα δυστυχήματα στις αφύλακτες και μη διαβάσεις και την παντελή απουσία ουσιαστικών μέτρων προστασίας της ανθρώπινης ζωής και διασφάλισης της ασφαλούς διέλευσης.


Την πρωτοβουλία για την παράσταση διαμαρτυρίας πήραν από κοινού ο Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Σεπολίων «Η Αναγέννηση», ο Σύλλογος Κατοίκων Κεραμεικού - Γκάζι - Ρουφ «Μέγας Αλέξανδρος» και η Ομάδα Γυναικών Σεπολίων - Κολωνού της ΟΓΕ.


Οι συγκεντρωμένοι κατέθεσαν τα αιτήματά τους και απαίτησαν να δοθούν απαντήσεις, να υπάρξουν άμεσα λύσεις. Οι εκπρόσωποι των συλλόγων και των φορέων παρέδωσαν το ψήφισμα, αρχικά, στον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας του ΟΣΕ Πέτρο Μπορομπότα και έπειτα συναντήθηκαν με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Σπύρο Πατέρα, στον οποίο πέρα από το ψήφισμα με τα αιτήματα μετέφεραν διά ζώσης και με συγκεκριμένα παραδείγματα την άσχημη και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στις διαβάσεις των σιδηροδρομικών γραμμών στις γειτονιές, το ότι αυτή η κατάσταση είναι διαχρονική και εν γνώσει του ΟΣΕ και του κράτους και το ότι υπάρχει συνειδητή αδιαφορία γιατί ενώ δαπανώνται πολλά εκατομμύρια ευρώ για τον στρατηγικό σχεδιασμό του ιδιωτικοποιημένου πλέον σιδηρόδρομου (επενδύσεις, διασύνδεση με ΒΙΠΕ, λιμάνια κ.ά.) δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη και δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Ανάμεσα σε άλλα ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ ανέφερε ότι οι προδιαγραφές του Οργανισμού εκπληρώνονται κανονικά (!!!) και πρόσθεσε ότι... «πάντα μπορεί να υπάρχει κάτι καλύτερο να γίνει». Επανέλαβε το γνωστό στους κατοίκους εδώ και χρόνια «μπαλάκι» ευθυνών και αρμοδιοτήτων ρίχνοντας ευθύνες και στην Τοπική Διοίκηση, δηλαδή στο Δήμο Αθηναίων χωρίς να γίνει συγκεκριμένος όταν το ζήτησαν μετ’ επιτάσεως. Υπήρξε έμμεση προσπάθεια να μοιραστεί η ευθύνη και στους χρήστες των διαβάσεων ακόμα και στα ίδια τα θύματα. Αναγνώρισε έστω ότι υπάρχει το ζήτημα και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα συνάντηση και κατάθεση προτάσεων.


Όπως τονίζουν οι φορείς, «καλούμε τους κατοίκους όλων των περιοχών καθώς και τους συλλόγους και τους φορείς τους να δυναμώσουμε την αντιπαράθεση ειδικά με τις αιτίες της "αδιαφορίας" του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που πρέπει να αναζητηθούν στο γεγονός ότι μπροστά στις στρατηγικές και κερδοφόρες επενδύσεις που σχεδιάζουν και υλοποιούν, θεωρούν "περιττό έξοδο" την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τα στοιχειώδη μέτρα για να μετακινούμαστε με ασφάλεια! Χάνονται ζωές στις γραμμές γιατί κυβερνήσεις (αυτή και οι προηγούμενες), δημοτικές αρχές (αυτή και οι προηγούμενες) και διοικήσεις των εταιρειών ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ κλπ. αποφεύγουν συνειδητά το κόστος υλοποίησης των αιτημάτων μας! Αν τα είχαν υλοποιήσει χρόνια τώρα θα είχανε σωθεί ζωές!


Ζητάμε:


▪ Να παρθούν ΑΜΕΣΑ όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης ατυχημάτων και εξασφάλισης ασφαλούς διέλευσης σε ΟΛΕΣ τις διαβάσεις αφύλακτες και μη! - Τοποθέτηση φωτεινών και ηχητικών σημάνσεων και ενδείξεων.


- Να διασφαλιστεί -με κατάλληλα μέτρα και σύγχρονες κατασκευές- η δυνατότητα ασφαλούς χρήσης των διαβάσεων από Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.


- Εξασφάλιση ορατότητας στις διαβάσεις πεζών όπου αυτή εμποδίζεται (π.χ. με φροντίδα της βλάστησης).


ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ! ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ! Καλούμε και άλλους συλλόγους και φορείς από Τρεις Γέφυρες, Σεπόλια, Κολωνό, Μεταξουργείο, Κεραμεικό, Ρουφ, Βοτανικό, Πετράλωνα κ.α. να συνταχθούν με την καταγγελία και το ψήφισμά μας και να επικοινωνήσουν μαζί μας για να οργανώσουμε τον αγώνα μας!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου