Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Συνάντηση ΠΕΠΕ - Δημάρχου Αλεξανδρούπολης

Ανακοίνωση του Σωματείου Μηχανοδηγών 
 Το Σωματείο μας στα πλαίσια της δράσης του για την ενίσχυση και ανάπτυξη των σιδηροδρομικών μεταφορών στην χώρα,  συναντήθηκε  με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ζαμπούκη,  ανταποκρινόμενο στην

πρόσκληση του και στο έμπρακτο ενδιαφέρον του Δήμου ( αλλά και όμορων Δήμων) για την επαναλειτουργία του συνόλου των σιδηροδρομικών δρομολογίων στον Νομό Έβρου.

Οι μηχανοδηγοί υποστηρίζουν και αγωνίζονται για  την ΑΜΕΣΗ επαναλειτουργία των δρομολογίων στον Νομό Έβρου  αλλά και  την σιδηροδρομική επανασύνδεση Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης, MAZI με τις τοπικές κοινωνίες.



Στην συνάντηση τονίσαμε ότι μηχανοδηγοί και τροχαίο υλικό υπάρχουν σήμερα στο μηχανοστάσιο Αλεξανδρούπολης και πως κατά την άποψη μας είναι εφικτή η άμεση επαναλειτουργία των δρομολογίων, όπως αυτά διεξάγονταν μέχρι και πριν 2 περίπου χρόνια (3 ζεύγη  δρομολογίων την ημέρα Αλεξανδρούπολη – Δίκαια – Αλεξανδρούπολη). 


Είναι απαράδεκτο σήμερα -και τα τελευταία 2 χρόνια-, ο σιδηρόδρομος στον Νομό Έβρου να λειτουργεί μόνο τις … καθημερινές ημέρες και με ένα μόνο δρομολόγιο την ημέρα, που στην ουσία δεν εξυπηρετεί τις κοινωνικές ομάδες που θέλουν να ταξιδέψουν με το τρένο. Είναι ίσως και μοναδικό φαινόμενο στο Ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό γίγνεσθαι και μάλιστα σε μια περιφέρεια της χώρας με μείζονα σημασία και  σημαντικά γεωπολιτικά χαρακτηριστικά. 


Είναι ευρέως γνωστό ότι τα δρομολόγια στον Νομό Έβρου επιδοτούνται (μέσω της χρηματοδότησης για τις άγονες γραμμές) και άρα πρέπει να εκτελούνται απρόσκοπτα, όπως συνέβαινε μέχρι και τον Ιανουάριο του 2020. 


Το Σωματείο μας θα συνεχίσει τις επαφές του με τις τοπικές κοινωνίες σε όλη την Επικράτεια , αναδεικνύοντας τις τεράστιες δυνατότητες των σιδηροδρομικών μεταφορών και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το μέσο ως μοχλός οικονομικής ανάπτυξης, με την δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας καθώς και ως το πλέον φιλικό, οικολογικό και ασφαλές μέσο μεταφοράς επιβατών στην ενδοχώρα.  


Για τον σκοπό αυτό, αφού ευχαριστήσαμε τον κ. Ζαμπούκη για την συνάντηση τον  προσκαλέσαμε να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις  και τους χώρους εργασίας μας  για να διαπιστώσει και ο ίδιος τις  τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες που υπάρχουν για τον Νομό. Δεκάδες νέες θέσεις εργασίας μπορούν να δημιουργηθούν αν αναπτυχθεί ο σιδηρόδρομος.  


Καλούμε -και πάλι σήμερα- , δημόσια,  σε διάλογο  την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, που συνεχίζει να κωφεύει για τα πραγματικά προβλήματα του σιδηρόδρομου, προβλήματα που ταλαιπωρούν καιρό τώρα επιβάτες και εργαζόμενους. 


Δηλώνουμε ότι οι μηχανοδηγοί θα ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ακόμα πιο εντατικά  τον αγώνα μας υπέρ της ανάπτυξης των σιδηροδρομικών μεταφορών,  πιστοί στις διαχρονικές αξίες και στο όραμα που πρεσβεύουν τα 57  και πλέον χρόνια δράσης  του Σωματείου μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου