Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Με τροπολογία οι προσλήψεις στον ΟΣΕ - Δεν πέρασαν οι μετατάξεις απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Με τροπολογία τελικά θα προχωρήσουν οι προσλήψεις στον ΟΣΕ καθώς το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών δεν κατέθεσε Νομοσχέδιο για το θέμα. Παράλληλα  δεν προχώρησαν 
οι μετατάξεις 70 συναδέλφων απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον ΟΣΕ καθώς αναζητείται (δεν βρέθηκε λένε οι αρμόδιοι παρότι είχαν "δεσμευτεί")  η νομική φόρμουλα  για την υλοποίηση τους. 

Το θέμα  αυτό παραπέμπεται στον μέλλοντα χρόνο ενώ οι προσλήψεις στον ΟΣΕ θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις.... 31.12.2021 όπως αναγράφει η τροπολογία, ενδεικτικό της προχειρότητας που κυριαρχεί. 

Οι προσλήψεις θα έχουν τον χαρακτήρα express, εκτός ΑΣΕΠ (γεγονός που ήδη προκαλεί καταγγελίες απο την Αντιπολίτευση) ενώ ο αριθμός των προσληφθέντων θα ανακοινωθεί απο τον ΟΣΕ καθώς δεν αναφέρεται στην τροπολογία. και αφορά τις ειδικότητες ΔΕ Προσωπικού Ελιγμών Κλειδούχων, ΔΕ Σταθμαρχών, ΔΕ Τεχνιτών Ηλεκτρονικών, ΔΕ Τεχνιτών Ηλεκτρολόγων και ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων’Εργου. 

Η διαδικασία θα διαρκέσει, κατ εκτίμηση, περίπου 2-3 μήνες και αυτό συνεπάγεται ότι το προσωπικό θα ενταχθεί στην παραγωγή μετά απο 1 περίπου χρόνο,  με ότι αυτό συνεπάγεται για την λειτουργία του Οργανισμού. 

 Διαβάστε την τροπολογία ΕΔΩ 


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου