Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Ακόμα 3 αμαξοστοιχίες ETR 470 της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έλαβαν το «πράσινο φως» από την ΡΑΣ

Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την πιστοποίηση των αμαξοστοιχιών ETR 470.001, ETR 470.006 και ETR 470.008 των TRENITALIA και ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατόπιν σχετικής αίτησης.


Προηγήθηκε η πιστοποίηση της αμαξοστοιχίας ETR 470.007, κάτι το οποίο σημαίνει ότι έχουν πιστοποιηθεί οι 4 από τις 5 αμαξοστοιχίες ETR 470 που φιλοδοξεί να δρομολογήσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει η ΡΑΣ, η αρχική πιστοποίηση που δόθηκε για την αμαξοστοιχία ETR 470.007  «άνοιξε το δρόμο», βάσει των  ισχυουσών νομοθετικών  προβλέψεων, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί με ταχύτατους ρυθμούς η διαδικασία των εγκρίσεων για τις τρεις προαναφερθείσες αμαξοστοιχίες.

Ειδικότερα, η ομάδα αξιολογητών της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων εξέτασε λεπτομερώς την αίτηση της TRENITALIA S.p.A που αφορά τη συμμόρφωση των οχημάτων ETR 470.001, ETR 470.006 και ETR 470.008, με τον τύπο του αρχικού οχήματος που πιστοποιήθηκε.

Η  συμμόρφωση  οχημάτων με εγκεκριμένο τύπο οχήματος, όπως ονομάζεται η διαδικασία βάσει της οποίας οι τρείς αμαξοστοιχίες λαμβάνουν την έγκριση από τη ΡΑΣ για διάθεση στην αγορά, ολοκληρώθηκε εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος.

Με απόφασή της η Ολομέλεια της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων θα προχωρήσει άμεσα στην επικύρωση των εγκρίσεων οχήματος συμμορφούμενου με τύπο, που έλαβαν οι αμαξοστοιχίες  με συγκεκριμένους αριθμούς αναγνώρισης  (European Identification Number).

Παράλληλα θα εξουσιοδοτήσει την Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων κ. Ιωάννα Τσιαπαρίκου να υπογράψει και να υποβάλλει όλα τα αναγκαία έγγραφα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα OSS του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων (ERA) ως «Υπεύθυνη Λήψης Απόφασης».

Με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων κ. Ιωάννα Τσιαπαρίκου δήλωσε:

«Η ΡΑΣ ολοκλήρωσε σε εύλογο χρόνο τη διαδικασία των εγκρίσεων των τεσσάρων αμαξοστοιχιών ETR που θα εξυπηρετήσουν τη βασική σιδηροδρομική γραμμή της χώρας.

Εξέτασε με λεπτομέρεια, ακρίβεια και υπευθυνότητα όλες τις παραμέτρους που αφορούν την ασφάλεια του συγκεκριμένου τροχαίου υλικού, βάσει των εθνικών και ευρωπαϊκών κανόνων. Η ολοκλήρωση των πιστοποιήσεων των ETR αποτελεί μία σημαντική αρχή για την ανανέωση του στόλου των επιβατικών τρένων στη χώρα μας.

Ελπίζουμε, οι επενδύσεις των σιδηροδρομικών εταιρειών σε σύγχρονο τροχαίο υλικό να συνεχιστούν απρόσκοπτα».

www.metaforespress.gr - 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου