Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Ανακοίνωση ΠΕΠΕ για την αναστολή της στάσης εργασίας

Στόχος της αυριανής κινητοποίησης του Σωματείου μας ήταν η ανάδειξη των επιπτώσεων των προβλημάτων που επιφέρει η ελλειπής συντήρησητης  σιδηροδρομικής υποδομής στις καθημερινές μετακινήσεις των επιβατών. 

Στην σημερινή συνάντηση στα πλαίσια του δημόσιου διαλόγου στον ΟΜΕΔ, με την  Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρουσία 
του Δ/ντος Συμβούλου κ. Capotorto M.  συμφωνήθηκαν κοινές δράσεις προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της καθημερινότητας  των επιβατών, καθημερινότητας που  δυσχεραίνει κατά την άποψη μας η απαράδεκτη κατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής απόρρια της  υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των υπηρεσιών του ΟΣΕ. 

Το Σωματείο μας λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποφάσισε την αναστολή της αυριανής κινητοποίησης.

Θέτουμε στην κρίση του επιβατικού κοινού, την διαρκή άρνηση της πολιτικής ηγεσίας για διάλογο για την  ουσιαστική αντιμετώπιση των υπαρκτών προβλημάτων στην σιδηροδρομική υποδομή, αποδέκτης των οποίων είναι κατά κύριο λόγο οι επιβάτες και οι εργαζόμενοι. 

Η προσπάθεια μετατόπισης ευθυνών για την υφιστάμενη κατάσταση δεν θα βρεί σύμμαχο το Σωματείο μας, που αγωνίζεται διαχρονικά για ένα σύγχρονο ασφαλή και φιλικό-αξιόπιστο για  τον επιβάτη σιδηρόδρομο.

Σε αυτήν την κατεύθυνση δηλώνουμε ότι  θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου