Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Ανακοίνωση Δικτύου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι 
 Εν μέσω της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιώντας και το κλίμα ανησυχίας και φόβου που υπάρχει συνεχίζει ,ψηφίζει και εφαρμόζει νεοφιλελεύθερες αντιλαϊκές πολιτικές :
 1. Έχουν ήδη συρρικνώσει τον ΕΦΚΑ (με την διάλυση τοπικών υποκαταστημάτων) 
 2. Έχει ιδιωτικοποιήσει την επικουρική ασφάλιση 
 3. Έχει ήδη καταργήσει με νόμο την 13η σύνταξη 
 4. Θα φορολογήσει με πρόσθετο φόρο τα αναδρομικά
 5. Δεν έχει τηρήσει την προεκλογική της δέσμευση για αύξηση του κατώτατου μισθού ανάλογη με την αύξηση του ΑΕΠ 
 6. Έχουν ψηφίσει το πλέον αντιλαϊκό και αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. 

 Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ αντί να πάρει φιλολαϊκά μέτρα ανακούφισης για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους των οποίων το εισόδημα τους συρρικνώνεται τόσο από την ακρίβεια που κυριολεκτικά <<σπάει κόκαλα>> με τις συνεχόμενες ανατιμήσεις – αυξήσεις στα βασικά λαϊκά αγαθά ( ρεύμα, καύσιμα - ενέργεια, τρόφιμα κ.α. ) όσο και από τον πληθωρισμό ο οποίος καλπάζει, μοιράζει ψίχουλα. 
 Αντίθετα δίνει μπόνους στα golden - boys και παρέχει φορολογικές - ελαφρύνσεις στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. 
 Συναδέλφισσες Συνάδελφοι 
 Μέσα σε αυτό το περιβάλλον το σωματείο μας προκηρύσσει εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν στις 13-04-2022. 
 Το Δίκτυο Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις και στους αγώνες των συνταξιούχων τόσο στην παρούσα πολιτική φάση όσο και σε πολιτικό επίπεδο με την προηγούμενη κυβέρνηση:  
 1. Για την απόδοση των δευτερευουσών απολαβών στο εφάπαξ στους δικαιούχους 
 2. Για την ολοκλήρωση των λεγομένων ανακλήσεων των συντάξεων που ωφέλησε αρκετούς συναδέλφους
 3. Για τον επαναϋπολογισμό των συντάξεων που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί 
 4. Πρωτοστάτησε και πρωτοστατεί με κάθε τρόπο στην έκδοση των υπηρεσιακών ταυτοτήτων των συναδέλφων που είχαν μεταταγεί 
 5. Επανειλημμένα έχει φέρει στο ΔΣ του σωματείου το θέμα της τροποποίησης του καταστατικού για την ίδρυση τοπικών παραρτημάτων ώστε οι διαδικασίες του σωματείου να αποκεντρωθούν και το συνδικάτο και να γίνει μαζικότερο , αντιπροσωπευτικότερο & με μεγαλύτερη συμμετοχή. 

 Συναδέλφισσες Συνάδελφοι 
 
Το Δίκτυο Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών συνεχίζοντας την δράση του δεσμεύεται ότι θα είναι πάλι στην πρώτη γραμμή των αγώνων και θα παλεύει τόσο για την λύση των προβλημάτων όσο και για την υλοποίηση των ζητημάτων μας. 
 Καλούμε όλα τα μέλη του συνδικάτου να δώσουν το μαζικό παρόν στην Γενική Συνέλευση του σωματείου η οποία θα πραγματοποιηθεί την 30-03-2022 στο ξενοδοχείο Novotel (Λιοσίων & Μιχαήλ Βόδα 4-6, ΑΘΗΝΑ) στις 10:00 πμ. 
 Καλούμε τις Συναδέλφισσες και τους συνάδελφους που δεν έχουν εγγραφεί ακόμη στο σωματείο μας να σπεύσουν να γίνουν μέλη του μέχρι τις 08-04-2022 ώστε να λάβουν μέρος και στις εκλογές του συνδικάτου διότι οι καιροί που έρχονται είναι δύσκολοι και απαιτείται ενότητα και μεγαλύτερη μαζικότητα στα συνδικάτα. 
 Οι αρχαιρεσίες θα πραγματοποιηθούν στο κτίριο του ΟΣΕ Καρόλου 1-3 στις 13-04-2022 . 

 Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου