Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Εγκατέλειψαν το σιδηροδρομικό Μουσείο στην Λεύκα, θερινά σινεμά στα κτίρια των σταθμών σε Πύργο και Αρχαία Ολυμπία

Εδώ και 3 χρόνια η σημερινή Κυβέρνηση εγκατέλειψε το σχέδιο ανάπλασης των εγκαταστάσεων του ΟΣΕ στην περιοχή της Λεύκας στον Πειραιά με την δημιουργία και λειτουργία εκεί του σιδηροδρομικού μουσείου, σε μια δηλαδή  απο τις πλέον
υποβαθμισμένες γειτονιές του μεγάλου λιμανιού που θα έπερνε οξυγόνο απο αυτήν την δραστηριότητα. 

Το σιδηροδρομικό μουσείο έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του, αντί να αποτελεί πόλο έλξης για πολιτιστικές δραστηριότητες και καθημερινά όσοι περνούν απο την περιοχή βλέπουν ότι παραμένει κλειστό και αναξιοποίητο. 

Θυμίζουμε ότι τα εγκαίνια για το έργο   στην περιοχή το 2019, είχαν  τύχει αποθεωτικών σχολίων απο όλα τα μέσα (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) παρουσία εκατοντάδων κατοίκων και φίλων του σιδηροδρόμου. Μετά τον Ιούλιο του 2019 τα πάντα εγκαταλείφθηκαν. 

Ωστόσο  η Κυβέρνηση και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, φαίνεται πως έχουν σχέδιο για τον σιδηρόδρομο στην Πελοπόννησο.

Όπως διαβάζουμε χτες στο ilianews.gr αναμένεται να δημιουργηθεί θερινό σινεμά στα κτίρια ΟΣΕ Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας !

Όπως διαβάζουμε, " στόχος - είναι να αποκτήσουν “ζωή” το αρχοντικό νεοκλασικό κτίριο του σιδηροδρομικού σταθμού Πύργου, έργο του Τσίλερ που βρίσκεται στο στάδιο της ανακαίνισής του και το καλοκαίρι θα είναι έτοιμο, όπως και το όμορφο κτίριο του ΟΣΕ στην Αρχαία Ολυμπία που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και να μην περιορίζονται μόνο στην διεκπεραίωση της μικρής προς το παρόν επιβατικής κίνησης που εξυπηρετεί την γραμμή Κατάκολο- Πύργος- Αρχαία Ολυμπία. Το σχέδιο λοιπόν που δρομολογείται, είναι να αποκτήσουν τα δύο αυτά κτίρια του ΟΣΕ, έναν διαφορετικό ρόλο και οι υπαίθριοι χώροι τους, τους καλοκαιρινούς μήνες να φιλοξενήσουν έναν θερινό σινεμά με openair κινηματογραφικές προβολές"


Με λίγα λόγια σιδηροδρομικοί σταθμοί-κοσμήματα, έργα του Τσίλερ, θα γίνουν θερινά σινεμά με openair προβολές.

Αναμένουμε την αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών σε αυτά τα σχέδια αξιοποίησης. Αν θυμόμαστε καλά η Π.Ο.Σ. έχει σαν στόχο την επαναλειτουργία του τρένου στην περιοχή και όχι να γίνουν θερινοί κινηματογράφοι οι σιδηροδρομικοί σταθμοί. 

Όσον αφορά τις υποσχέσεις για την κυκλοφορία του τρένου στην Ηλεία, οι κάτοικοι εκεί θα το βλέπουν μάλλον μόνο σε ταινίες το καλοκαίρι. 

Άλλωστε οι εικόνες απο το Κατάκολο χτες, που το στέκι δημοσίευσε απέδειξαν το ενδιαφέρον για την περιοχή. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου