Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Το ψέμα έχει ταχύτητα και η αλήθεια αντοχή. "Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην πεις"

Μια ευχάριστη μέρα σήμερα για όλους τους μηχανοδηγούς καθώς τα μηχανοστάσια Αθήνας και Θεσσαλονίκης γέμισαν απο τους 74  νέους συναδέλφους που ξεκίνησαν την στατική τους εκπαίδευση. Μια ανάσα αισιοδοξίας για
τους μηχανοδηγούς που προσπαθούν μέσα σε ασφυκτικές συνθήκες για το καλύτερο. Η 4η συλλογική συμφωνία του Σωματείου μας με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ έφερε 74 νέες προσλήψεις στον κλάδο μας και πλέον μπορούμε να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. 

Ωστόσο αυτές τις μέρες έχουμε και μια αποκατάσταση της αλήθειας σε βάρος της χυδαιότητας που είχε αναγραφεί σε ανακοίνωση παράταξης (Νέα Έλξη)  στις 22/8/2021 που κατέληγε με το  "Δεν είναι αθώοι" και αναφερόταν στις αμοιβές των πιστοποιημένων εκπαιδευτών.

Η Νέα Έλξη τότε -όπως και σήμερα- προχωρούσε σε ένα κρεσέντο ύβρεων σε βάρος της +ΣυνΕξέλιξης για το θέμα των αμοιβών των εκπαιδευτών. Αναπαράγουμε επί λέξη τι έγραφαν στις 22 Αυγούστου 2021 ως παράταξη

"Ας μας πούνε εκεί στην συνεξελιξη πραγματικά σε τι πιστεύουν και τι ακριβώς υποστηρίζουν. Γιατι ούτε «μπέσα» έχουν αλλά ούτε καίρια «άποψη». Άλλοτε το παίζουν αριστεροί και άλλοτε καπιταλιστές . Ούτε ξέρουν τι ειναι …

ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ 

Οι «ΑΘΩΟΙ» της συνεξέλιξης κατηγορούν την νέα ΕΛΞΗ ότι δήθεν είχαν φτάσει τον Μάιο  με την ΠΕΠΕ στο σημείο να συμφωνήσουν τεράστια χρηματικά ποσά  και ότι πήγαμε εμείς τον Ιούλιο και τους χαλάσαμε το SUPER GOLDEN DEAL. Αναμφίβολα ,έχουν  ΣΟΒΑΡΟ πρόβλημα με την αλήθεια. 

Μήπως θυμήθηκαν και ξαναγύρισαν  πάλι στα ψέματα που διακινούσαν το κοντινό καλοκαίρι επι ΣΥΡΙΖΑ , τότε  που έταξαν  τεράστιες αμοιβές στους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΥΣ που αφορούσαν τις εκπαιδεύσεις των μηχανοδηγών στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ , παρουσιάζοντας  τιμοκαταλόγους μέχρι και 15€ την ώρα  ;

Βέβαια, λογικό ήταν  στην αρχή  όλοι οι εκπαιδευτές να «ανταποκριθούν » στα   ψέματα τους και όλο το καλοκαίρι να ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ τους ανεβοκατεβαίνοντας  με τα τρένα Αθήνα - Θεσσαλονίκη  . 

ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝΤΟΧΗ

Στο τέλος του καλοκαιριού ειχε φτάσει η στιγμή να ρωτήσουν οι εκπαιδευτές  πότε  θα γίνει το  «ταμείο». 

Οι ΨΕΥΤΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΡΑΔΕΣ χωρίς κανένα ίχνος ντροπής,  τους απάντησαν με  παραμύθια:  « Δεν δίνει τα λεφτά η εταιρία,  θα κάνουμε τα πάντα για να τα πάρετε αργότερα».

Έχουν περάσει σχεδόν 3 χρόνια . Ποιους κοροϊδεύουν ; 

Είμαστε πλέον σίγουροι ότι  η εταιρία δεν ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ  για τις  εκπαιδεύσεις των καινούργιων μηχανοδηγών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ .

Είστε  για γέλια και για κλάματα , Ντροπή !!!!! 

        ΤΕΛΙΚΑ ΟΥΤΕ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ

Ευτυχώς πλέον τους πήραν όλοι χαμπάρι με  την απαράδεκτη στάση τους, αποδεικνύοντας ότι το μόνο θέμα που τους ενδιαφέρει ειναι να φέρνουν εις πέρας τις υποδείξεις από τα γραφεια  του ΣΥΡΙΖΑ.( ο νοών νοείτω).....

Ψεύτες- λαοπλάνοι- συνδικαλιστές .... Τόσα χρόνια αυτά ΚΑΝΑΤΕ , τάζατε για να παίρνετε ψήφους.


Αυτά ανέφερε επί λέξη, η παράταξη της Νέας Έλξης για το θέμα των αμοιβών των εκπαιδευτών.

Σήμερα τα ίδια πρόσωπα που έγραφαν αυτά, ψάχνουν δικαιολογίες στις συζητήσεις με συναδέλφους. Αν είχαν ευθιξία θα έπρεπε να ζητήσουν μια μεγάλη συγνώμη απο την +ΣυνΕξέλιξη καθώς οι αμοιβές καταβάλλονται όπως αυτή είχε δεσμευτεί, στους πιστοποιημένους εκπαιδευτές. 

Είναι  έκδηλος ο πανικός σε όσους τα είχαν χαμένα και περίμεναν να ασκήσουν κριτική πάνω στο θέμα  ή σε όσους  θέλησαν να  "χαρίσουν" τις αμοιβές.

Η πρόθεση τους θα διερευνηθεί και φυσικά οι συνελεύσεις είναι κοντά, η ώρα δηλαδή των απαντήσεων,  πλησιάζει. 

Κατά τα λοιπά, κρατάμε τον λόγο τους ως ΝΕΜΕΣΙ. 

ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝΤΟΧΗ. 

22 Αυγούστου 2021 ειπώθηκαν χυδαία ψέματα απο την Νέα Έλξη. 

Επειδή όμως η αλήθεια έχει αντοχή σήμερα τα πράγματα μπαίνουν στην θέση τους. 

Και η αλήθεια είναι ότι οι αμοιβές ΚΑΤΑΒΑΛΟΝΤΑΙ μετά την συμφωνία του Σωματείου μας με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συμφωνία που έκλεισε η ΣυνΕξέλιξη τον Ιούλιο του 2021 και έχει επεκταθεί μέχρι και σήμερα. Συμφωνία που ΕΠΕΒΑΛΕ τις 74 νέες προσλήψεις μηχανοδηγών. 

Γιατί υπάρχουν και  οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΝ και το  ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ,  πέρα απο κομματικές γραμμές και επικοινωνιακά τσιτάτα της δεκάρας. 

Αυτό που δεν μπορεί να αποδεχτεί η Νέα Έλξη είναι ότι στην ΣυνΕξέλιξη συνυπάρχουν μηχανοδηγοί απο όλους τους χώρους, στην κοινή προσπάθεια που ξεκίνησε το 2015  για ένα καλύτερο μέλλον για τον κλάδο μας.  Προσπάθεια που επιβραβεύεται συνεχώς απο τους μηχανοδηγούς. 

Κρατάμε ωστόσο  την συνειδητή-αδιάκριτη  επίθεση της Νέας Έλξης στους συνδικαλιστές, που θυμίζει εποχές και πρακτικές μαύρες που η Ελληνική Κοινωνία δεν έχει ξεχάσει, όσο και αν επιθυμούν κάποιοι να αλλάξουν την ιστορία του εργατικού κινήματος.

Και μια συμβουλή απο το στέκι  στους συναδέλφους της Νέας Έλξης (στην ηγεσία της). 

"Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην πεις". 


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου