Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Νέο αίτημα των δημάρχων του Έβρου για τρία διπλά δρομολόγια τρένων

Την πρόθεση του να συγκαλέσει σύσκεψη των δημάρχων του Έβρου και του Αντιπεριφερειαρχη εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος της ΠΕΔ, Βασίλης Μαυρίδης, ώστε να συζητήσουν και να καταθέσουν νέο αίτημα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σχετικά με την προσθήκη
τριών διπλών δρομολογίων Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο και αντίστροφα στο νομό Έβρου.

Η νέα σύμβαση για τις άγονες σιδηροδρομικές γραμμές που υπεγράφη μεταξύ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των αρμοδίων Υπουργείων Υποδομών και Οικονομικών, προβλέπει δυο δρομολόγια όπου το εν εξ αυτών φθάνει μέχρι το Ορμένιο, ενώ το δεύτερο καταλήγει στην Ορεστιάδα. Αυτό που αιτούνται είναι και τα τρία δρομολόγια να φθάνουν μέχρι το Ορμένιο και σε ώρες που βολεύουν το επιβατικό κοινό.

Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός όπως σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Μαυρίδης, ότι στην δεύτερη σύμβαση η εταιρεία δεν θα πληρώνεται για τα δρομολόγια που δεν εκτελεί, κάτι που ίσχυε στην πρώτη όπου το ποσό των 50 εκ. ευρώ πληρώθηκε εφάπαξ ασχέτως του αριθμού των δρομολογίων.

Αυτό που απομένει είναι η επικύρωση από το Υπουργείο Οικονομικών πρόσθεσε ο κ. Μαυρίδης, ενώ εναπόκειται πλέον στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ να βελτιώσει τα δρομολόγια στην περιοχή.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Ορεστιάδας δηλώνει λάτρης της αναβίωσης της πληρότητας των σιδηροδρόμων όπως παλιά, αρκεί αυτό να εξυπηρετεί τους πολίτες.

www.ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου