Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

ALE για Τέμπη : Απαιτείται ανεξάρτητη και ενδελεχής έρευνα

 Η επίσημη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σωματείων Μηχανοδηγών μετά την συνεδρίαση στην Ρώμη και 15 μήνες μετά τα Τέμπη : 

Υπενθυμίζοντας το θλιβερό ατύχημα στα Τέμπη (Ελλάδα) τον Φεβρουάριο του 2023, οι Πρόεδροι και οι Γενικοί Γραμματείς των Ενώσεων Μηχανοδηγών που ανήκουν στην ALE - European Train Drivers' Union, δείχνουν ομόφωνα την υποστήριξή τους.

Χρειάζονται πραγματικές επενδύσεις στο Ελληνικό σιδηροδρομικό σύστημα, όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο αλλά και σε υλικό και ανθρώπινο δυναμικό.

Οι φορείς που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια είναι πολλές φορές, μικρού μεγέθους και υποστελεχωμένοι.

Τα ατυχήματα συμβαίνουν σε μια αλυσίδα γεγονότων, τα οποία απαιτούν ανεξάρτητη και ενδελεχή έρευνα, για να τεθούν σε εφαρμογή τα μέσα για να αποτραπεί η επανάληψη ενός παρόμοιου ατυχήματος.

Ενθαρρύνουμε τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα να συνεχίσουν να δίνουν προσοχή σε αυτήν και σε άλλες καταστάσεις που διαταράσσουν την ισορροπία του ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού συστήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου