Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Τέμπη: Η αποκάλυψη για «ανθρώπινο οστό» στο οικόπεδο και οι ευθύνες

«Μιλάμε για ιεροσυλία και προσβολή νεκρών» υποστήριξε πατέρας 26χρονου θύματος μετά τη διαρροή της πληροφορίας πως εντοπίστηκε νέο οστό σε ιδιωτικό οικόπεδο.

Άλλο ένα στοιχείο φαίνεται πως εντάσσεται στην εισαγγελική έρευνα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Κατά πληροφορίες, στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται οστό που εντοπίστηκε σε ιδιωτικό οικόπεδο μετά τη μεταφορά χωμάτων από τον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη.

Όπως επικαλείται η εφημερίδα «Ελευθερία», στην έκθεση της Υποδιεύθυνσης Βιολογικών και Βιοχημικών Αναλύσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, που διαβιβάστηκε στον εφέτη ανακριτή, Σωτ. Μπακαΐμη, σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι από την ανάλυση DNA προσδιορίστηκε γενετικός τύπος που ταυτίστηκε με τον γενετικό τύπο ηλικιωμένου επιβάτη θύματος.

Εφόσον επιβεβαιωθεί η πληροφορία, καταρρίπτεται αυτομάτως ο ισχυρισμός πως τα χώματα δεν προήλθαν από τον χώρο του δυστυχήματος, αλλά από τη διαμόρφωση χώρου σε όμορο εγκαταλελειμμένο αγρό προκειμένου να προχωρήσει η επιχείρηση.

Η ίδια πηγή κάνει λόγο για ακόμη τρία οστά που έχουν εντοπιστεί κατά τη διαλογή χωμάτων και θα εξεταστούν άμεσα από ανθρωπολόγο.

Πατέρας θύματος: «Οι εντολές ήταν από τον πρωθυπουργό»

Ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας 26χρονου θύματος της τραγωδίας, μίλησε στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» του Mega για τις εξελίξεις στην υπόθεση.

«Έκανα προσφυγή και παρενέβη ο Άρειος Πάγος. Η μήνυση είχε απορριφθεί από την εισαγγελέα και έκανα την προσφυγή 17/4 και στις 22 μου ήρθε η διάταξη. Η διάταξη περιγράφει πως οι παρεμβάσεις που έγιναν στον χώρο είναι πάνω από τις αρμοδιότητες των υπουργών, άρα δεν καλύπτονται από τον νόμο.

Βρέθηκε και στο δεύτερο οικόπεδο οστό από έναν επιβάτη και σήμερα ταυτοποιήθηκε. Βλέπουμε σκοπιμότητα στο γεγονός πως διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία μία μέρα πριν κλείσει. Μιλάμε για ιεροσυλία και προσβολή νεκρών», είπε αρχικά.

Υποστήριξε επίσης πως «ο κ. Τριαντόπουλος ήταν παρά τω πρωθυπουργό, άρα οι εντολές ήταν από τον πρωθυπουργό. Ελάτε στη θέση των γονιών που τόσο καιρό μετά ψάχνουμε οστά των παιδιών μας. Θα τους άρεσε να δολοφονήσουν τα παιδιά τους και να τα πετάξουν έτσι; Εγώ δεν θέλω προανακριτικές αλλά να πάνε όλοι στον ανακριτή. Μιλάμε για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Κόκκαλης: «Η Νέμεσις πλησιάζει»

Ο Βασίλης Κόκκαλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από τη Λάρισα, τόνισε σε δήλωσή του πως «η Νέμεσις πλησιάζει για τους ηθικούς αυτουργούς του εγκλήματος των Τεμπών»

Κατά τον ίδιο η τελευταία πληροφορία «έρχεται να δώσει αποστομωτική απάντηση σε όσους κάνουν λόγο για θεωρίες συνομωσίας» και ταυτόχρονα να επιβεβαιώσει. «την επιστολή της Μαρίας Καρυστιανού προς τον πρωθυπουργό, αλλά και προς τον πρόεδρο της Βουλής».

«Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης οφείλει να σταματήσει την παρεμπόδιση των ερευνών για την αποκάλυψη της αλήθειας.

Το μπάζωμα και η αλλοίωση των αποδεικτικών στοιχείων έχει πλέον εισαγγελική σφραγίδα, δεν είναι fake news. Η Νέμεσις πλησιάζει για τους ηθικούς αυτουργούς του εγκλήματος των Τεμπών» κατέληξε.

Στη Βουλή η δικογραφία

Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία για την τραγωδία των Τεμπών ύστερα από σχετική μήνυση των συγγενών των θυμάτων σε βάρος πολιτικών προσώπων έχει διαβιβαστεί από την Πέμπτη (23/5) στη Βουλή.

Ο Άρειος Πάγος επέδωσε τη μήνυση στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στη συνέχεια αυτή παραπέμφθηκε στη Βουλή.

www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου