Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων για τις θέσεις προέδρων και Δ.Σ. σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ

 Ολοκληρώθηκε, πριν από μερικές ημέρες, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις θέσεις προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αιτήσεις θεωρούνται «αρκετές».

Σε κάθε περίπτωση, η τοποθέτηση νέων διοικήσεων δεν αναμένεται το αμέσως προσεχές διάστημα, αλλά σε κάποιους μήνες.

Το επόμενο διάστημα πρόκειται να κατατεθεί και το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση του ΟΣΕ, το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη μετονομασία του ΟΣΕ σε «Σιδηρόδρομοι Ελλάδας», την ενοποίηση της ΕΡΓΟΣΕ και την απορρόφηση του τροχαίου υλικού της ΓΑΙΑΟΣΕ.

Η αναδιοργάνωση του ΟΣΕ έχει ορίζοντα μέχρι το τέλος του 2025, με ενδιάμεσα ορόσημα.

Εντός του «νέου ΟΣΕ» θα δημιουργηθούν διακριτοί επιχειρησιακοί τομείς, στους οποίους θα ενταχθεί με τις απαραίτητες προσαρμογές το υφιστάμενο επιχειρησιακό έργο των ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ και οι σχετικές οργανωτικές μονάδες (Γενικές Διευθύνσεις, Διευθύνσεις, κλπ μονάδες) που το υλοποιούν.

Επίσης, θα προσληφθεί, μετά από διεθνή διαγωνισμό, εταιρεία με αποδεδειγμένη τεχνική και διοικητική εμπειρία στη διοίκηση και λειτουργία αντίστοιχων φορέων, ως «Τεχνικός Σύμβουλος Διοίκησης».

Ο τεχνικός σύμβουλος διοίκησης θα συνεισφέρει με τεχνογνωσία και εξειδικευμένα στελέχη, αναλαμβάνοντας σε καθημερινή βάση, το σύνολο των επιχειρησιακών εργασιών της εταιρείας, καθώς και την ειδικότερη ευθύνη λειτουργίας κρίσιμων επιχειρησιακών τομέων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών ετών.


Φώτης Φωτεινός -www.metaforespress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου