Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Επιστολή ΠΕΠΕ στην ΗΤ

Προς την Διοίκηση της ΗΤ
Όπως σας έχει δηλωθεί επανειλημμένα τόσο προφορικά αλλά και γραπτώς (με τις με αρ. 609/25.06.2019 και  αρ.704/04.09.2020 επιστολές μας) το Σωματείο μας είναι υπέρμαχο της δικαιοσύνης, διαφάνειας
και ισονομίας στον καταμερισμό έργου και απολαβών μεταξύ των μηχανοδηγών, κάτι που έχει επιτευχθεί σε σημαντικό βαθμό τα τελευταία χρόνια.

Για τον σκοπό αυτό και προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα δικαιοσύνης μεταξύ του προσωπικού και να μην υπάρχει καμία σκιά περί του αντιθέτου, αλλά και δημόσια αντιπαράθεση που πρώτιστα θίγει την υπόληψη της ίδιας της εταιρείας και των ίδιων των  στελεχών της (που είναι και μέλη του Σωματείου μας) που απασχολούνται στον τομέα του προγραμματισμού εργασίας, σας καλούμε όπως δημοσιεύετε κάθε μήνα τις δευτερεύουσες απολαβές όλων των μηχανοδηγών (υπερωρίες, Κυριακές, χιλιόμετρα, νυχτερινά,διανυκτερεύσεις, πληρωμή αναπαύσεωνκτλπ) σε ευδιάκριτο σημείο στα μηχανοστάσια. 

Η ενέργεια αυτή να γίνει και αναδρομικά για τους παρελθόντες χρόνους καθώς – όπως τονίσαμε- είναι η 3η επιστολή μας για το ζήτημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου