Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Θέλει η ΔΑΚΕ να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει

Για  άλλη μια φορά η παράταξη της ΔΑΚΕ , μέσω των εκπροσώπων της, μας αφήνει έκπληκτους με όσα γράφει,  όχι γιατί δεν μας έχει συνηθίσει σε ανακρίβειες και δημιουργία ψευδών εντυπώσεων,  αλλά και γιατί αυτή
τη φορά, δεν μπορεί,  ευθέως   να κρύψει τη χαρά της για την φερόμενη υπουργική προσθήκη στη διοίκηση της HT,  και από την άλλη την ανησυχία  της για το ενδεχόμενο συνέχισης της ανεξάρτητης εταιρικής λειτουργίας,  μακρυά από τις επιταγές της κομματικής  ατζέντας. 

Για άλλη μια φορά η μπάλα πετιέται  στην εξέδρα για τα κάκιστα οικονομικά  δεδομένα της HT,  για άλλη μια φορά χρεώνεται η διοίκηση της εταιρίας για την "οικονομική κατρακύλα " , την ώρα που η αλήθεια είναι μια και αδιαμφισβητητη : Ότι στην HT οφείλονται χρήματα από το 2022 και ότι η αιτία της οικονομικής στενότητας είναι η άρνηση του Υπουργείου να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις  του απέναντι της  (με τι κίνητρο και τι σκεπτικό αλήθεια;). Ελπίζουμε πάντα βέβαια ότι με την έλευση των " εκλεκτων" , ως δια μαγείας θα ξεπεραστούν οι οποίες δυσκολίες. 

Στο πλαίσιο της πολιτικής αβαντας  των πολιτικών προϊσταμένων της λοιπόν, η ΔΑΚΕ επιδίδεται  για άλλη μια φορά σε ένα κρεσέντο λασπολογιας και παραπληροφορησης.

Εσχάτως μάλιστα απέκτησε και εσωτερική πληροφόρηση για δήθεν περιστατικά μπουλινγκ  και δήθεν εκδικητικες  διώξεις μηχανοδηγων . Είναι γνωστή άλλωστε η αγάπη των στελεχών της ΔΑΚΕ  προς τους μηχανοδηγους και δεν έχασε για άλλη μια φορά την ευκαιρία να την εκφράσει.

Ζώντας όμως  σε ένα περιβάλλον όπου ο καθένας νομίζει ότι μπορεί να κοροϊδεύει  όλους, διαβάζουμε πάλι το χιλιοπαιγμένο έργο -ιδιαίτερα- τα τελευταία  χρόνια  για Διοικήσεις  που αλλάζουν και έρχονται και  δικαιώνουν τους  αιώνια "αδικημένους".

Στην περίπτωση του σιδηροδρόμου  ισχύει το ρητό του λαού μας, γάτος .... και γάτος σκούζει, καθώς -όχι τυχαία- όταν αναλύονται τα πραγματικά δεδομένα η αλήθεια φανερώνεται και είναι αποκαλυπτική.

Όταν κάποιος πιστεύει  ότι μπορεί να προσβάλει  εν ώρα εργασίας, τότε υπάρχει πραγματικό πρόβλημα. 

Όταν όμως  αυτός ο ιδιότυπος  "τραμπουκισμός" (με όχημα πάντα την κομματική έπαρση και αλαζονεία ή το ιδιοτελές συμφέρον και την αίσθηση της ατιμωρησίας ) επιβραβεύεται και από παρατάξεις  και φτάνει στο σημείο να αντιστρέφει την πραγματικότητα παρουσιάζοντας τον θύτη ως θύμα και τους ευνοημένους ως δήθεν αδικημένους, καθήκον όλων πρέπει να είναι η ανάδειξη της αλήθειας.

Και ως γνωστόν  , οι μηχανοδηγοί μόνο αλήθειες έχουν πει και θα λένε.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου