Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

+ΣυνΕξέλιξη : Η εκπαίδευση είναι ηθική και επαγγελματική υποχρέωση όλων μας

Η ανακοίνωση / σεντόνι ψεμάτων και αισχροτήτων  των αφεντικών της Συμμαχίας,  για λογαριασμό της,  δείχνει και τον πανικό που προκάλεσε στις τάξεις τους η δημόσια αποκάλυψη του σχεδίου τους για διάσπαση της ΠΕΠΕ. 

Δεν έχει κανένα νόημα για εμάς να συνεχίσουμε μια στείρα αντιπαράθεση με εκείνους που από καιρό έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και έχουν διαλέξει να είναι με οποιουσδήποτε άλλους εκτός των μηχανοδηγών. 

Αυτό που θα πρέπει να γίνει όμως ΞΕΚΑΘΑΡΟ για άλλη μια φορά από την πλευρά μας είναι το εξής: 

Η εκπαίδευση συναδέλφων είναι αναπόσπαστο κομμάτι  των υποχρεώσεων μας και ηθικά και επαγγελματικά. 

Η μεταλαμπάδευση της εμπειρίας και  της γνώσης στην Έλξη είναι το Α και το Ω. 

Είναι μάλιστα ΥΠΟΧΡΈΩΣΗ  ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ( Άρθρο 6 Παράγραφος 12).

 Η άρνηση λοιπόν συναδέλφων που είναι πιστοποιημένοι  εκπαιδευτές, να υπογράψουν φόρμες εκπαίδευσης νεότερων μηχανοδηγών και η άρνηση παροχής εκπαίδευσης γενικότερα είναι κάτι το οποίο βρίσκεται εκτός του αξιακου πλαισίου της παράταξης μας και του Σωματείου μας .

Όταν μάλιστα οι εμπνευστές  αυτών των τακτικών,  προσπαθούν να δώσουν χαρακτηριστικά κινήματος σε αυτές τους τις ενέργειες, πιέζοντας και άλλους συναδέλφους να τις ασπαστούν,  τότε ξεπερνιέται κάθε όριο  και κάθε κόκκινη γραμμή...

Δήθεν διεκδικήσεις μέσω τέτοιων συντονισμένων ενεργειών και χωρίς καν αυτές να έχουν τεθεί προς συζήτηση στο Σωματείο, μας βρίσκουν απολύτως και ξεκάθαρα απέναντι. 

Η δυνατότητα να ασκεί κάποιος την εκπαιδευτική διαδικασία,  που κερδήθηκε από αυτή την παράταξη,  δεν μπορεί να είναι παιχνίδι και εργαλείο στα χέρια κάποιων για προσωπικές η άλλες επιδιώξεις.  

Σαφέστατα είναι δικαίωμα οποιουδήποτε να είναι εκπαιδευτής η να πάψει  να είναι.  Έχουμε όμως κάθε δικαίωμα να κρίνουμε και την πράξη και την αιτία που κάποιος προχώρα σε αυτή

Πρέπει επίσης να υπενθυμίσουμε ότι  η +ΣυνΕξέλιξη είναι    η παράταξη που με μεγάλο αγώνα εξασφάλισε τη δυνατότητα  στις νέες σειρές μηχανοδηγων να πραγματοποιούν εκπαιδεύσεις και είναι η ίδια παράταξη που εξασφάλισε και τις αμοιβές αυτών. 

Είναι λοιπόν,  επαναλαμβανουμε, ΓΕΛΟΙΟ , να κουνούν κάποιοι σε εμάς το δάχτυλο. 

Όσο για τις πιστοποιήσεις και την εξέλιξη των εκπαιδεύσεων , εντός του 2023 είχαν δοθεί 83 πιστοποιητικά ενώ από τις 10/1/24  και μέχρι σήμερα , έχουν δοθεί 110 , χωρίς να συμπεριλαμβάνεται σε αυτά η σειρά του 22. 

Αυτή η διαδικασία για κάποιους Υποκριτές και Φαρισαίους οδεύει προς τον τοίχο,  όπως μας είπανε! 

Συναδελφισες , συνάδελφοι,

 έχουμε αποφασίσει χρόνια τώρα να απευθυνόμαστε στους μηχανοδηγους και την κοινωνία,  με ειλικρίνεια  και υπευθυνότητα

Αυτό κάναμε στα Τεμπη , αυτό στο Αδενδρο , αυτό και σήμερα,  είτε είμαστε αρεστοί είτε όχι. 

Το να αποκρύπτουμε  ευθύνες και αλήθειες όταν έχει χαθεί τόσος κόσμος η το να χτυπάμε φιλικά την πλάτη σε κάποιους,  όταν σύμφωνα με τις αρχές μας , έχουν λάβει κάποιες ξεκάθαρα λανθασμένες αποφάσεις,  δεν αποτελεί μέρος της αντίληψης μας για τη δουλειά μας και το Σωματείο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου