Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Δίωξη για απιστία σε 8 στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΓΑΙΑ ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ

 Διώξεις για απιστία και ηθική αυτουργία σε απιστία ασκήθηκαν σε οκτώ στελέχη της ΓΑΙΑ ΟΣΕ και των εταιρείων ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, για μη εκτέλεση της σύμβασης για τη συντήρηση των τρένων αλλά και για τη μη είσπραξη μισθωμάτων.

Η δίωξη σε βάρος των οκτώ στελεχών, της περιόδου 2017-2018, ασκήθηκε έπειτα από παραγγελία της Οικονομικής Εισαγγελίας, η οποία διενήργησε προκαταρκτική εξέταση, στο πλαίσιο ελέγχου συμβάσεων που αφορούσαν τα τρένα και το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, που ήδη βρίσκεται στα χέρια του αρμόδιου ανακριτή, από τον έλεγχο που διενήργησε η Οικονομική Εισαγγελία, διαπιστώθηκε ότι, στο σκέλος της υπόθεσης που αφορά την εκτέλεση της σύμβασης συντήρησης τρένων, δεν υπήρξε πιστοποίηση εκτέλεσης του έργου, για το οποίο καταβλήθηκαν 5,5 εκατ. ευρώ.

Για την επίμαχη σύμβαση, η δίωξη στρέφεται κατά των τότε στελεχών καθώς και των τριών εμπλεκόμενων εταιρειών (ΓΑΙΑ ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε.). Να σημειωθεί ότι το επίμαχο διάστημα δεν είχε μεταβιβαστεί στον ιταλικό όμιλο η ΕΕΣΤΥ.

Μη είσπραξη μισθωμάτων

Το δεύτερο σκέλος της κατηγορίας αφορά ζημιά που προσδιορίζεται σε ποσό 2,5 εκατ. ευρώ από τη μη είσπραξη, εκ μέρους της ΓΑΙΑ ΟΣΕ και για λογαριασμό του Δημοσίου, μισθωμάτων τροχαίου υλικού και ακινήτων, από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μέσω συνεχών παρατάσεων σχετικών συμβάσεων.

Για αυτήν την κατηγορία καλούνται να λογοδοτήσουν στελέχη των δύο εμπλεκόμενων εταιρειών. Από τους οκτώ κατηγορούμενους, οι έξι διώκονται για απιστία ενώ οι δύο για ηθική αυτουργία σε απιστία.

www.kathimerini.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου