Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Ανακοίνωση από ΣυνΕξέλιξη

Συναδέλφισσες συνάδελφοι 

Η τελευταία  ανακοίνωση της Συμμαχίας,  με την οποία δηλώνει την αποχή της από τα Δ.Σ., αποτελεί την πρώτη επίσημη πράξη

προσπάθειας διάσπασης του σωματείου μας. Είναι κάτι για το οποίοι γνωρίζετε όλοι ότι είχαμε προειδοποιήσει. Εκείνοι που εδώ και μήνες προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα εκλογικού θριάμβου, για λογαριασμό τους,  επενδύοντας στα υπαρκτά προβλήματα, τώρα που καταλαβαίνουν  ότι οι προσπάθειες τους πέφτουν στο κενό,  προχωρούν στο γνωστό σε όλους μας plan b. Η Συμμαχία μηχανοδηγών  είναι γνωστό ότι έχει ευθυγραμμιστει πλήρως,  εδώ και καιρό με τη γραμμή  των πολιτικών της προϊσταμένων και με τις διαθέσεις της ηγεσίας του ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ,  όπως ακριβώς επιτάσσει το Διευθυντηριο  που αποφασίζει για κάθε της κίνηση εδώ και πολύ καιρό.

Είναι κοινό μυστικό ότι  οι εκπρόσωποι της Συμμαχίας δεν συμφωνούσαν με την ανάδειξη των πραγματικών αιτιών του εγκλήματος των Τεμπών, με πλέον χαρακτηριστική την ανεκδιήγητη  ενέργεια του εκπροσώπου τους, να αιτηθεί να ζητήσουμε από τους συγγενείς των θυμάτων να κάνουνε διαδήλωση κάτω από το σπίτι  Υπουργού της αντιπολίτευσης. Είναι επίσης γνωστή η πρόθεση της σημερινής πολιτικής ηγεσίας να ύπαρξη διάχυση  των ευθυνών για τα Τέμπη,  σε βάθος 30ετιας , γιατί ως γνωστόν,  οταν φταίνε ολοι , επί της ουσίας δεν φταίει κανείς. 

 Η στάση των εκπροσώπων της Συμμαχίας εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο της επίθεσης που δεχόμαστε ως κλάδος καθώς το Σωματείο μας συνετέλεσε στο να αποκαλυφθούν στην Ελληνική Κοινωνία τα πραγματικά αίτια του εγκλήματος, στο οποίο έχασαν την ζωή τους 57 συνάνθρωποι μας, εξ αυτών 5 μηχανοδηγοί. 

Η σημερινή ανακοίνωση της Συμμαχίας είναι αποτέλεσμα των αδιεξόδων  της ηγεσίας της. Αφού πέρυσι ψήφισαν παρόν (!!!) στον απολογισμό δράσης του Σωματείου μας και μόλις 8 συνάδελφοι ακολούθησαν την απόφαση τους στις συνελεύσεις και αφού αρνήθηκαν τον Οκτώβριο του 2023 να συμμετέχουν στο Προεδρείο του Σωματείου, σήμερα αποφάσισαν οι εκπρόσωποι τους να απέχουν από τις συνεδριάσεις του ΔΣ επειδή λένε ότι … δεν υπάρχει διαπαραταξιακή εκπροσώπηση!

Με γελοία πραγματικά επιχειρήματα επιχειρούν το τελικό στάδιο του σχεδίου που καιρό υπηρετούν και αφορά την διάσπαση της ενότητας των μηχανοδηγών αλλά & την πολιτική συμφωνία τους στην απόφαση του ΟΣΕ για να ενταχθούν οι επισφαλείς σχέσεις εργασίας  (μπλοκάκια) στον κλάδο. Αλήθεια η Συμμαχία Μηχανοδηγών σήμερα ανακάλυψε ότι μετά τα Τεμπη 10 μηχανοδηγοί (από 2 σιδηροδρομικές εταιρείες) έχουν παραιτηθεί, αρνούμενοι να εργαστούν σε αυτήν την υποδομή; Μήπως να τους υπενθυμίσουμε τις αναφορές που έκαναν ζητώντας να μην ανέβουν σε τρένα μέχρι να ολοκληρωθούν τα συστήματα ασφαλείας, αρκετοί εξ όσων παραιτήθηκαν; 

Και τελικά ποιον εξυπηρετεί η ανήθικη άρνηση 3 πιστοποιημένων εκπαιδευτών να υπογράφουν τις φόρμες εκπαίδευσης σε νέους συναδέλφους που αγωνιούν για την επαγγελματική τους ολοκλήρωση; 

Είναι αλήθεια ή όχι ότι εκπρόσωποι της Συμμαχίας ενθάρρυναν αυτές τις συμπεριφορές, την ώρα που μας κατήγγειλαν ότι δεν προχωρούν οι πιστοποιήσεις στην Θεσσαλονίκη; 

Και τώρα που έχουν δοθεί δεκάδες πιστοποιητικά σε νέους μηχανοδηγούς, θέλουν να εμποδίσουν την περαιτέρω εξέλιξη των νέων συναδέλφων μας,  για να αποκομίσει  προσωπικά και μόνο οφέλη μια κλειστή ομάδα μηχανοδηγών στην Θεσσαλονίκη που χρησιμοποιεί με κάκιστο και καταχρηστικό τρόπο την πιστοποίηση της ως εκπαιδευτή μηχανοδηγών. Το επιχείρημα για την καθυστέρηση στην καταβολή των αμοιβών είναι εξ'ορισμού άτοπο καθώς πάντα αυτές δίνονταν με σημαντική καθυστέρηση και αφού καταβάλλονταν από τον ΟΣΕ στην HelleniC.  

Οι σπασμωδικές αυτές κινήσεις της Συμμαχίας καταδεικνύουν ότι η παράταξη αυτή αποτελεί ένα συνονθύλευμα χωρίς μέση αρχή και τέλος, που πορεύεται με μοναδική πυξίδα την εμμονή σε πρόσωπα και την πεποίθηση ότι πάντα κάποιος «αόρατος» φταίει για την έλλειψη αποδοχής της δράσης της από τους μηχανοδηγούς.

Στην συμμαχία δεν μπορούν ακόμα να αντιληφθούν πως η πολυσυλλεκτικότητα απόψεων και η σύνθεση ετερόκλητων πολιτικών θέσεων με μοναδική συμφωνία το συμφέρον του κλάδου μας, ήταν η δημιουργός αιτία της ΣυνΕξελιξης. 

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους μηχανοδηγούς , που μόλις 3 μήνες πριν επιβεβαίωσαν την δράση του Σωματείου μας και με συντριπτικά ποσοστά στις ετήσιες συνελεύσεις  συνεχίζουμε τον αγώνα σε ένα δυσμενές περιβάλλον. 

Η ιστορία θα κρίνει αυστηρά τους  απόντες όπως αυστηρά κρίνει άλλωστε τους πάντες.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου