Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Επιστολή Μηχανοδηγών σε ΣΕΠ και ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Επιστολή σε ΣΕΠ και ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Συνάδελφοι συναδέλφισσες 

Με την παρούσα σας καλούμε όπως ξεκινήσουμε τις

διεργασίες για την

διαπραγμάτευση της νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας καθώς δεν πρέπει να χαθεί χρόνος όπως συνέβη με την τελευταία Σ.Σ.Ε. που υπογράφηκε τον Απρίλη του 2023 και διαρκεί μέχρι τον Δεκέμβρη του 2024.

Προτείνουμε όπως υπάρξει ορισμός και κοινή συνεδρίαση (για εύλογους. λόγους μετά τις Ευρωεκλογές της 9/6) της διαπραγματευτικής ομάδας που θα ορίσει κάθε Σωματείο προκειμένου να υπάρξει συζήτηση για το διαπραγματευτικό πλαίσιο.

Σε μια περίοδο όπου η ακρίβεια και οι πληθωριστικές πιέσεις απομειώνουν το εισόδημα μας, καθιστώντας δυσχερές το επίπεδο διαβίωσης, ιδιαίτερα των νέων εργαζομένων που αποτελούν και την πλειοψηφία σήμερα στην Hellenic Train, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και καταθέτοντας ένα κοινό διεκδικητικό πλαίσιο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων και θα αποτελεί συνέχεια των 3 Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που έχουν υπογραφεί στην ΗΤ από το 2018 μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου