Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Πολλές φορές οι καταγγέλοντες τιμούν τους καταγγελόμενους

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η τοποθέτηση του κ. Αναγνωστόπουλου, Διευθυντή Λειτουργίας της ΗΤ στην χτεσινή συνάντηση της Διοίκησης με τα 3 Σωματεία Εργαζομένων. 

Ο κ. Αναγνωστόπουλος, όπως μας μεταφέρθηκε, ανέφερε ότι 
 "Το κάθε σωματείο και η διοίκησή του έχει δικαίωμα να γράφει ότι θέλει, αλλά είναι βέβαιο ότι χαρακτηρίζεται και ταξινομείται ως σοβαρό ή φαιδρό και από αυτά που γράφει.

Ο κάθε ένας που αναφέρεται στα κείμενα των σωματείων έχει και αυτός δικαίωμα να ανταπαντά ή όχι στα κείμενα αυτά αξιολογώντας τον βαθμό της σοβαρότητας και της βασιμότητας των αναγραφόμενων.

Συνέχισε λέγοντας πως δεν ανησυχεί για όσα αναφέρει το ΣΕΠ για αυτόν γιατί όλοι οι σιδ/κοι γνωρίζουν αν έχει δουλέψει και κυρίως αν έχει αδικήσει κάποιο  συνάδελφο με οποιοδήποτε κριτήριο και ειδικά με κριτήριο τα συνδικαλιστικά ή πολιτικά φρονήματά του, σήμερα και όταν κατείχε θέση εξουσίας.

Άλλωστε ο κάθε ένας κρίνεται από την ιστορία του, τόνισε λέγοντας ότι είναι βέβαιος ότι όλοι γνωρίζουν πως δρομολογούνται οι συρμοί, ότι δηλαδή το ΜΑΙ καθορίζει και διαθέτει ποιος συρμός θα εκτελέσει κάποιο δρομολόγιο και όχι η Δ/νση Λειτουργίας και ότι  δεν ανησυχεί για ότι γράφει το ΣΕΠ. Οι συνάδελφοι του ΣΕΠ πιστεύω, κατέληξε, γράφοντας ανακρίβειες στις ανακοινώσεις τους, εκτίθενται.

Θα παρακολουθώ όμως με ενδιαφέρον την πορεία των Σωματείων, δεν θα μπω σε διάλογο με όποιους δεν θεωρώ αντικειμενικούς και για όσα θεωρώ κακοπροαίρετα." 

Ο κ. Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκε και στην Εγκύκλιο περί πολιτικής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 "Είμαι βέβαιος ότι η διοίκηση θα εφαρμόσει την Εγκύκλιο περί πολιτικής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή οποία είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους χωρίς να φιμώσει τα σωματεία, αν κρίνει ότι υπάρχει κάποια παράβαση, στην περίπτωση των τελευταίων δημοσιευμάτων του ΣΕΠ

Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα συνομιλήσω με το ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τους εκπροσώπους του για θέματα τα όποια δεν θεωρώ συνδικαλιστικής αρμοδιότητας, δηλαδή για θέματα που δεν αφορούν τους εργαζόμενους των κλάδων που εκπροσωπεί και δεν θα απαντήσω σε κριτικές που αφορούν τον τρόπο που διοικείται η εταιρεία."

Αυτή ήταν σε γενικές γραμμές η τοποθέτηση του και μεγάλη εντύπωση έκανε στους παρευρισκόμενους η αναφορά του σε απειλητικά μηνύματα που έχει δεχτεί απο συνδικαλιστές και τα οποία δήλωσε ότι προτίθεται να δημοσιεύσει.

Το στέκι της έλξης -Το blog των μηχανοδηγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου