Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

"Ζεσταίνονται" οι πλακέτες στο Αεροδρόμιο - Καύσωνας στο ΣΚΑ

 Τουλάχιστο προκλητική αιτιολογία για το - κλείδωμα της αίθουσας αναμονής των μηχανοδηγών στο Αεροδρόμιο απο τον ΟΣΕ ! Μας ενημέρωσε -είπαν σε συνάντηση με Σωματείο (μετά απο 20 χρόνια ήρθε η ενημέρωση!!!)- η εταιρεία που έχει
εγκατεστημένα συστήματα με πλακέτες στον χώρο, ότι αυτές θερμαίνονται και πρέπει αυτός να κλείσει, αναφέρθηκε!!!

Αν η τοπική τηλεδιοίκηση ήταν εφεύρεση, αυτή  η δικαιολογία αξίζει Όσκαρ υποκριτικής ερμηνείας, καθώς αυτά  - το ξαναλάμενε- ανέφεραν στελέχη σε πρόσφατη συνάντηση με Σωματείου του χώρου.

Γελώντας συνάδελφοι ανέφεραν πως μάλλον στο ΣΚΑ υπάρχει καύσωνας καθώς εδώ και 10 μέρες τα φωτοσήματα αλλάζουν ξαφνικά χρώμα (απο πράσινο σε κόκκινο ξαφνικά) και η χρήση της ακαριαίας πέδης απο τους μηχανοδηγούς είναι μια νέα καθημερινότητα.

Εμείς απο εδώ στο στέκι, προτείνουμε στην Διοίκηση του ΟΣΕ να προσλάβει κόσμο (με σύμβαση παροχής υπηρεσίας- εκλογές έρχονται) για να προσέχουν να  .....παραμένει σταθερή η θερμοκρασία όπου υπάρχουν μηχανήματα.

Το θέμα της αίθουσας αναμονής πρέπει να λυθεί άμεσα από την ΗΤ καθώς έρχεται καλοκαίρι και το διαλλειμα των μηχανοδηγών πρέπει να γίνεται σε χώρους με κλιματιστικό για να αντιμετωπιστεί   η θερμική καταπόνηση του προσωπικού.  

Την ώρα που συμβαίνουν αυτά, σε επιστολές του ΟΣΕ προς αρμόδιους φορείς μετά απο καταγγελίες Σωματείων, δεν βρίσκεται ΟΥΤΕ ένα στέλεχος του ΟΣΕ να τις υπογράψει απο την Δ/νση Κυκλοφορίας του. 

Σαν αυτή που έλαβαν προχτές οι μηχανοδηγοί μέσω της ΡΑΣ και ο Δ/νων Σύμβουλος του ΟΣΕ έγραψε (και υπέγραψε) ότι οι επιβατάμαξες έχουν παράθυρα και μετωπικές θύρες και απο εκεί το προσωπικό θα δίνει σήματα για την παλινδρόμηση αμαξοστοιχιών με επιβάτες όταν έχει προβλήματα η Τηλεδιοίκηση.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο λοιπόν, ότι 16 μήνες μετά τα Τέμπη και μετά τον θάνατο του κ, Χρυσάγη, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ σιδηροδρομικός δεν δέχτηκε και δεν δέχεται  να αναλάβει την Διεύθυνση Κυκλοφορίας του ΟΣΕ.

Αυτό και μόνο τα ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ όλα.

Το στέκι της έλξης -Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου