Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Πράσινο φως» για (νέα) επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΟΣΕ – Hellenic Train – ΓΑΙΑΟΣΕ

 Η τοποθέτηση της νέας διοίκησης στη Hellenic Train οδηγεί σε (νέα) επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΟΣΕ – Hellenic Train – ΓΑΙΑΟΣΕ – υπουργείου Μεταφορών για τις

εκατέρωθεν διεκδικήσεις.

Όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση στον σιδηρόδρομο, «όλοι χρωστούν σε όλους».

Η Hellenic Train διεκδικεί δεκάδες εκατ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο, κυρίως για την αποζημίωση των άγονων γραμμών, αλλά και ΦΠΑ, ο ΟΣΕ δεκάδες εκατ. ευρώ για τα τέλη χρήσης / υποδομής από τη Hellenic Train και η ΓΑΙΑΟΣΕ δεκάδες εκατ. ευρώ για τη μίσθωση τροχαίου υλικού από τη Hellenic Train.

Σύμφωνα με αναλυτές της σιδηροδρομικής αγοράς, προέχει – σε πρώτο βαθμό – ο υπολογισμός και η αποσαφήνιση των εκατέρωθεν διεκδικήσεων.

Σε δεύτερο βαθμό, εάν δεν υπάρξει κάποιος εξωδικαστικός συμβιβασμός, είναι ορατή ηπροσφυγή στη Δικαιοσύνη / Διαιτησία, κάτι το οποίο έχει συντελεστεί σε κάποιες περιπτώσεις.

Σε γενικές γραμμές, αυτό που προέχει είναι η σταδιακή ανάκτηση της εμπιστοσύνης του επιβατικού κοινού στον σιδηρόδρομο και η βελτίωση των σιδηροδρομικών λειτουργιών,τόσο στους επιβάτες, όσο και στα εμπορεύματα, υπό συνθήκες αυξημένης ασφάλειας των δρομολογίων.

Φ. Φωτεινός - metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου