Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Ενημέρωση για την συνάντηση της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη συνάντηση του Σωματείου μας με την νέα διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Από πλευράς του Σωματείου τέθηκαν προς συζήτηση θέματα που αφορούσαν τόσο ζητήματα λειτουργικότητας, όσο και τα σημαντικά προβλήματα που αφορούν το σύνολο των εργαζομένων στην εταιρεία. Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι τα εξής:


Οργανόγραμμα και τοποθετήσεις του προσωπικού. Μας ενημέρωσε η διοίκηση ότι βρίσκεται σε επεξεργασία νέου οργανογράμματος και δεσμεύτηκε ότι στο νέο οργανόγραμμα θα αποτυπωθούν ονομαστικά όλοι οι εργαζόμενοι μέσα σε αυτό. Τονίσαμε από την πλευρά μας την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης της διαδικασίας το συντομότερο δυνατόν. 

  • Επικίνδυνο και ανθυγιεινό για τον κλάδο των εμπορευμάτων και το τεχνικό τμήμα. Ζητήθηκε όπως και στο παρελθόν η άμεση παρέμβαση της διοίκησης στο υπουργείο προκειμένου να εκδοθεί νέα ΚΥΑ για την χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για την αποκατάσταση μιας αδικίας που μας ταλαιπωρεί τρία χρόνια. 
  • Γενικός Κανονισμός Κυκλοφορίας και πιστοποίηση όλου του προσωπικού. Ξεκαθαρίσαμε για ακόμα μία φορά την πάγια θέση του Σωματείου στον υπό διαμόρφωση νέο Γ.Κ.Κ, εξηγώντας με σαφή τρόπο τις ιδιαιτερότητες του κλάδου Ελέγχου και Κίνησης αμαξοστοιχιών. Η διοίκηση συμφώνησε με τις θέσεις μας, ενώ προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα μας ενημέρωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασίες προκειμένου να πιστοποιηθεί το σύνολο του προσωπικού της εταιρείας ως σιδηροδρομικό προσωπικό. 
  • Στελέχωση αμαξοστοστοιχιών. Τέθηκε από πλευράς μας το θέμα της ορθής στελέχωσης των αμαξοστοιχιών, θέμα που δημιουργεί τόσο ζητήματα ασφαλείας όσο και απώλειας εσόδων για την εταιρεία. Η διοίκηση δήλωσε την κατανόηση της στις θέσεις μας και τόνισε ότι προσπαθεί με έντονο τρόπο για την επιστροφή όσων περισσότερων μεταταχθέντων μπορεί.
  • Ασφάλεια επιβατικού κοινού και προσωπικού. Δηλώσαμε ακόμα μία φορά στην εταιρεία τις ανησυχίες μας σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων βίας που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στα τρένα, καλώντας την παράλληλα να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν και να προβεί σε άμεσες ενέργειες. 
  • Περικοπές δρομολογίων. Αφού εκφράσαμε τις ανησυχίες μας, από πλευράς διοίκησης διευκρινήστηκε ότι ουδεμία πρόθεση υπάρχει για περαιτέρω περικοπή δρομολογίων. Από την μεριά μας προτείναμε αύξηση δρομολογίων όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.
  • Λύση στις μετακινήσεις ευπαθών ομάδων (πρόσφυγες, άνεργοι κλπ). Προτείναμε να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για τις μετακινήσεις των συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων.
  • Παροχή δωροεπιταγής ενόψει εορταστικής περιόδου Πάσχα. Ζητήθηκε από μέρους μας η χορήγηση δωροεπιταγής ενόψει των εορταστικών ημερών. Η διοίκηση επιφυλάχθηκε να μας απαντήσει. 



ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου