Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Επικουρικές: Σοκ σε 293.000 συνταξιούχους από το γ’ κύμα περικοπών τον Οκτώβριο

Μήνας νέων μειώσεων στις συντάξεις για 293.000 συνταξιούχους θα είναι ο Οκτώβριος, καθώς θα περικοπούν 33.000 επικουρικές (όσες υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ μαζί με την κύρια και δεν είχαν επανυπολογιστεί) καθώς και άλλες 260.000 συντάξεις διπλοσυνταξιούχων, λόγω της διπλής κράτησης της εισφοράς ασθενείας 6%.


Οι μειώσεις στις επικουρικές θα φανούν στις 4 Οκτωβρίου και αφορούν συνταξιούχους που προέρχονται από 9 ταμεία (επιστημόνων, πρατηριούχων υγρών καυσίμων, ναυτικών, της πρώην Εμπορικής Τράπεζας, αστυνομίας κ.ά.). Με το τρίτο αυτό κύμα των μειώσεων ολοκληρώνεται η «αναπροσαρμογή», για φέτος, συνολικά 240.000 – 250.000 επικουρικών συντάξεων σε σύνολο 1.236.000 που καταβάλλει το ΕΤΕΑ (τον Αύγουστο μειώθηκαν 67.000, το Σεπτέμβριο 150.000).

Ωστόσο θα ακολουθήσει η παρακράτηση των αναδρομικών, από τον Ιούνιο (στην πληρωμή των συντάξεων Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου θα γίνει ισόποση της μείωσης, μηνιαία παρακράτηση, για τους μήνες Ιούνιο Σεπτέμβριο, αντίστοιχα).

Μειώσεις θα γίνουν επίσης στις συντάξεις του Οκτωβρίου τις οποίες θα καταβάλουν τα ταμεία κύριας ασφάλισης στα τέλη Σεπτεμβρίου, σε περίπου 260.000 συνταξιούχους οι οποίοι λαμβάνουν πάνω από μία σύνταξη (περιλαμβανομένων και των συντάξεων λόγω χηρείας) ή είναι εργαζόμενοι συνταξιούχοι. Και για αυτές τις συντάξεις, θα υπάρξει, ωστόσο, αναδρομική παρακράτηση των διαφορών.

Τα τρία κύματα επανυπολογισμού – πετσοκόμματων των συντάξεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου