Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Συνάντηση της ΠΕΠΕ με το Νομικό μας Σύμβουλο για τις τρέχουσες υποθέσεις

2 συναντήσεις πραγματοποίησε σήμερα το Προεδρείο του Σωματείου μας που εντείνει την δράση του ενόψει των εξελίξεων το επόμενο διάστημα.

Στην συνάντηση με το δικηγορικό γραφείο όπου χειρίζεται τις υποθέσεις του 25% και του επικίνδυνου ενημερωθήκαμε ότι
η εκδίκαση της αγωγής για το επικίνδυνο και ανθυγιεινό στο εφετείο έχει προσδιοριστεί για το μακρινό 2019 ενώ και η εκδίκαση του εφετείου της πρωτόδικης απόφασης για το 25% έχει προσδιοριστεί για αρκετά αργότερα.Δυστυχώς όπως συμβαίνει και με όλες τις δικαστικές υποθέσεις του Σωματείου μας (που κερδίθηκαν τα τελευταία χρόνια) η δικαίωση θα βρεί πολλούς συναδέλφους συνταξιούχους και ενδέχεται να κρατήσει και μια δεκαετία .(οι μειώσεις του 25% έγιναν με το ενιαίο μισθολόγιο του 2013).

Η απόφαση είναι ότι το Σωματείο μας θα τρέξει ΟΛΕΣ τις αγωγές σε συνεργασία με το δικηγορικό΄γραφείο ενώ θα συνεχιστεί΄στο Συμβούλιο της Επικρατείας -ενδεχομένως και στον Άρειο Πάγο-η προσπάθεια για την δικαίωση των 45 μεταταχθέντων που ΚΑΝΕΙΣ μας δεν ξεχνά ποτέ.
Επίσης με τον Νομικό μας Σύμβουλο έγινε διεξοδική συζήτηση προκειμένου να προετοιμαστούμε για την μεταβασή μας στο καθεστώς του ιδιωτικού τομέα με την μεταβίβαση των μετοχών στην Ιταλική Trenitalia.

Στην συνάντηση παρεβρέθηκαν οι Γενιδούνιας -Τουρλής - Συρόπουλος

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου