Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Θετική συνάντηση της ΠΕΠΕ με τον Δ/ντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Πετράκη

Συνάντηση του Προεδρείου του Σωματείου μας υπήρξε σήμερα και με τον Δ/ντα Σύμβουλο του ΟΣΕ για να συζητηθούν τα σοβαρά ζητήματα με την κατάσταση της υποδομής.

Σε αυτήν ο κ. Πετράκης κάλεσε τους αρμόδιους Διευθυντές και υπήρξε ενημέρωση για
το ότι προχωρά άμεσα η εκχόρτωση δίπλα στις γραμμές στην Κεντρική κ Βόρεια Ελλάδα.

Σε μερικές μέρες ξεκινά η δοκιμαστική λειτουργία των φωτοσημάτων απο Αθήνα μέχρι τον Άγιο Θωμά, δοκιμαστική λειτουργία που θα διαρκέσει μικρό χρονικό διάστημα και αυτά κατόπιν θα δοθούν στην κυκλοφορία. Προχωρά η αποκατάσταση στην γραμμή του Προαστιακού Αθήνας και στην γραμμή Πλατύ - Τχ5.
Η Διοίκηση του ΟΣΕ ενημέρωσε ότι δόθηκε η εργολαβία για την αποκατάσταση των βλαβών στην γέφυρα του Γαλικού εκτιμώντας ότι και αυτό το έργο θα προχωρήσει σύντομα. Στο θέμα των επιθεωρήσεων των γεφυρών στο δίκτυο, τα στελέχη διαβεβαίωσαν ότι αυτή πραγματοποιείται κανονικά και διαψεύστηκαν φήμες που ήθελαν τις γέφυρες να ...παρακολουθούνται δορυφορικά.
Για το θέμα των διαβάσεων και ιδιαίτερα αυτών μεταξύ ΤΧ1-Δίκαια όπου έθεσε η ΠΕΠΕ η Διοίκηση του ΟΣΕ τόνισε ότι πρόθεση της είναι να κλείσει κεντρικά το θέμα είτε μέσω τοποθετήσεων ΑΣΙΔ,είτε μέσω τοποθετήσεων προσωπικού του ΟΣΕ ή εργολάβου μέχρι να βρεθεί λύση με ΑΣΙΔ.
Ο Δ/νων Σύμβουλος ενημέρωσε ότι προχωρά το θέμα της ίδρυσης σιδηροδρομικής ακαδημίας ενώ είπε πως γνωρίζει το θέμα για την εκπαίδευση των 22 βοηθών που έθεσε η ΠΕΠΕ και αναμένει μια απόφαση απο την ΡΑΣ.
Οι συνάδελφοι απο την Βόρεια Ελλάδα του έθεσαν το θέμα για την καλύτερη περίφραξη της γραμής στην Μενεμένη και για το πρόβλημα που υπάρχει στην διάβαση του Τχ2.
Σε γενικές γραμμές η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των 2 πλευρών για την επίλυση των προβλημάτων του Ελληνικού Σιδηροδρόμου.

Στην συνάντηση παρεβρέθηκαν οι Γενιδούνιας, Τουρλής, Συρόπουλος,Γκαντιτζικίδης,Αλεξίου
Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου