Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Μην αντιδράτε, έχει πρόβλημα η Καθημερινή...

Ενοχλήθηκε η Καθημερινή για το ότι η ΠΟΣ ζήτησε τα οικονομικά στοιχεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ...Μην χαλάσουν οι δουλειές...
Συνεχίζεται ο παραλογισμός στον σιδηρόδρομο, με τους εργαζομένους να ζητούν πρόσθετα οικονομικά στοιχεία από τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προβάλλοντας παράλληλα την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας. Τυχόν μη ιδιωτικοποίηση της εταιρείας θα οδηγούσε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην
επιστροφή ποσού 750 εκατ. ευρώ (παράνομη κρατική ενίσχυση), ενώ παράλληλα θα είχε επιπτώσεις στη χρηματοδότηση της χώρας, καθώς αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν διέθετε στα ταμεία της τα 750 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα η πιθανότητα μη ανεύρεσης επενδυτή να οδηγούσε την εταιρεία λειτουργίας του ΟΣΕ σε λουκέτο. Παρά ταύτα, το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών τοποθέτησε διοίκηση στην εταιρεία, η οποία είχε εκφράσει την αντίθεσή της στην ιδιωτικοποίηση, χωρίς να αναφέρεται σε οποιαδήποτε εναλλακτική λύση. 
Στο μεταξύ, ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ ολοκληρώθηκε αναδεικνύοντας ως νέο ιδιοκτήτη τους ιταλικούς σιδηρόδρομους (Ferrovie dello Stato Italiane SpA), οι οποίοι θα καταβάλουν 45 εκατ. ευρώ για να την αποκτήσουν. Για πολύ χαμηλό τίμημα έκανε λόγο ο Φίλιππος Τσαλίδης, διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σε συνέντευξή του, θέση με την οποία συμφωνεί και ο πρόεδρος της εταιρείας Π. Θεοχάρης. Κύκλοι της αγοράς επισημαίνουν ότι, εάν η διοίκηση της εταιρείας δεν υπονόμευε τόσο εμφανώς τη διαδικασία, ενδέχεται να μπορούσε να ενισχύσει το τίμημα που έλαβε.
Εν τω μεταξύ, σε συμφωνία έχουν έρθει οι περίπου 670 εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τη διοίκηση της εταιρείας για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας διετούς διάρκειας, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει και ένα πρόσθετο ποσό ως «δώρο» του νέου ιδιοκτήτη. Η ΣΣΕ, με αφορμή την οποία οι εργαζόμενοι επιδόθηκαν σε σειρά κινητοποιήσεων, συντάχθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του νέου ιδιοκτήτη. Είναι, λοιπόν, απορίας άξιο για ποιο λόγο τα μέλη της ΠΟΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών) ζητούν τα «ρέστα» από τη διοίκηση αυτή τη στιγμή. Σημειώνεται ότι και οι δύο πλευρές φαίνεται να διαφωνούν με τους χειρισμούς της κυβέρνησης και την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.
Παράλληλα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μπαίνει σε νέα περίοδο, καθώς η απελευθερωμένη πλέον εμπορευματική αγορά καλωσορίζει νέους παίκτες. Πρώτη είχε εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον η Rail Cargo Logistics Goldair και στη συνέχεια ακολούθησε η Piraeus Europe Asia Rail Logistics (Pearl). Οι δύο εταιρείες ζήτησαν από δύο ηλεκτράμαξες και δύο ντιζελάμαξες η καθεμία, προκειμένου να ξεκινήσουν εμπορευματικά σιδηροδρομικά δρομολόγια.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΣΣΙΜΗ
Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου