Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Αποχώρησε το Δίκτυο Σιδηροδρομικών απο την συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΣ- Δελτίο Τύπου για όλες τις εξελίξεις

Συνάδελφοι,
Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών καταγγέλλει την πλειοψηφία του Δ.Σ. στον Θεσσαλικό για την διαγραφή του Γιάννη Αντωνιάδη από τα μητρώα του Σωματείου, επειδή ο συνάδελφος τόλμησε να
εκφράσει δημοκρατικά την διαφωνία του για τον τρόπο που διεξήχθησαν οι εκλογές στο Σωματείο.
Με αυτήν τους την πράξη και με λόγους προσχηματικούς οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ-Σ. απέδειξαν ότι ποτέ δεν πίστεψαν στις δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά συνεχίζουν να θεωρούν εαυτούς μονάρχες που μπορούν να χρησιμοποιούν κατά το δοκούν όρους του καταστατικού. Ίδια πρακτική είχε ακολουθηθεί και με τον συνάδελφο Κλειδόπουλο, όταν και δεν του επετράπη επίσης πραξικοπηματικά να ψηφίσει στις εκλογές του Πελοποννησιακού. 
Η παράταξη μας το τελευταίο διάστημα έδωσε σε πρωταγωνιστικό ρόλο την μάχη για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με το αποτέλεσμα του αγώνα που δόθηκε να δικαιώνει τις προσδοκίες μας.
Οι σιδηροδρομικοί οφείλουν να μην λησμονούν αυτούς που σε όλους τους χώρους εργασίας προσπαθούσαν να κάμψουν το ηθικό τους λέγοντας πως δεν πρόκειται ποτέ να υπογραφεί Σ.Σ.Ε. Πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που φέρουν ακέραια την ευθύνη για την σημερινή απαξίωση του Ελληνικού Σιδηροδρόμου.
Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ ΕΕΣΣΤΥ, στην εκχώρηση ΣΔΙΤ για την συντήρηση της υποδομής, για την διασφάλιση ΟΛΩΝ των θέσεων εργασίας στον σιδηρόδρομο με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβές.
Σε αυτόν τον αγώνα σας καλούμε να δώσετε το παρών ΜΑΖΙ με τους συνδικαλιστές που παλεύουν πραγματικά καθημερινά για τα δικαιώματα μας.
ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ μας τα συνδικάτα μας, να εντείνουμε την πάλη για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που θέλουν την εξαθλίωση μας, να αφήσουμε οριστικά στο ΠΑΡΕΛΘΟΝ όσους μας φέραν ως εδώ, όσους χρησιμοποίησαν την ενασχόληση με τα κοινά για προσωπικό τους όφελος.
ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΟΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ- ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΔΙΚΤΥΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ – Σεπτέμβριος 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου