Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Υποχρέωση και ευθύνη των σιδηροδρομικών να αναλάβουν την ΕΕΣΣΤΥ


Το στέκι της έλξης χτες έδωσε και -επαναλαμβάνει κ σημερα- τα συγχαρητήρια του στους 2 συναδέλφους που δέχτηκαν την μεγάλη ευθύνη για την ανάληψη της Διοίκησης της ΕΕΣΣΤΥ σε μια από τις πλέον δύσκολες στιγμές της κ λίγο πριν
μπούμε στην τελική ευθεία για την ιδιωτικοποίηση της.

Οι αναρθρες κραυγές γραφικών συνδικαλιστών που συνδέουν την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας με τα πρόσωπα και ΟΧΙ με την πολιτική απόφαση που έχει ληφθεί και πρέπει να ανατραπεί , δείχνει και τα αίτια της καταρευσης και απαξίωσης του συνδικάτου μας.
Την ώρα που όλοι γνωρίζουμε και ζούμε καθημερινά την απαξίωση στην οποία έχει περιέλθει το τροχαίο υλικό,  την ώρα που όλοι βλέπουμε και ζούμε στην καθημερινοτητα μας τα αποτελέσματα της εγκληματικής πολιτικής των τελευταίων ετών για την τεχνική βάση , -που δεν αλλαξε εδω κ 15 μηνες η σημερινη Κυβερνηση -ορισμένοι -γραφικοι- πιάστηκαν από το γεγονός του ότι οι έμπειροι σιδηροδρομικοί που ανέλαβαν μια τεράστια ευθύνη ανήκαν σε συνδικαλιστικό χώρο και έτσι  προσπάθησαν να συνδέσουν την πωληση της εταιρειας  με αυτόν σε μια πράξη φτηνού λαϊκισμού.
Η αλήθεια είναι ότι οι Αντωνιάδης κ Αναγνωστοπουλος δέχτηκαν να αναλάβουν μια τεράστια ευθύνη , που ίσως μόνο όσοι έχουν πάθος με τον σιδηρόδρομο θα αποδέχονταν αυτη τη χρονικη στιγμή.
Γιατί -το ξαναλέμε - όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει στην τεχνική βάση.  
Και όλοι απλά αναρωτιουνται αν είναι αργά για να γυρίσει η κατάσταση.
Οι απόψεις των 2 συναδέλφων ειναι γνωστές και έχουν εκφραστεί δημόσια ενάντια στην ιδιωτικοποίηση στους σιδηροδρόμους. Και μάλιστα το έχουν κάνει κ σχετικά πρόσφατα.
Ωστόσο αυτήν την στιγμή αυτό που έχει σημασία είναι να ανατραπεί η κατάσταση με την δεδομενη καταρευση του τροχαίου υλικού για να υπάρχει επόμενη μέρα στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο.
Τα υπόλοιπα οι σιδηροδρομικοί τα γνωρίζουν πολύ καλά κ η μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση συνεχίζεται καθημερινά. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου