Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Οικονομική ενίσχυση απο την ΠΟΣ ζήτησε και έλαβε ο ΣΣΒΕ


Σε δυσχερή οικονομική κατάσταση έχουν περιέλθει τα οικονομικά ενός απο τα μεγαλύτερα σιδηροδρομικά Σωματεία και με αφορμή την 
 μετεγκατάσταση του απο τα γραφεία όπου στεγαζόταν απο το 1954(ιδιοκτησίας ΠΟΣ) σε γραφεία που παραχώρησε η Διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ στον χώρο του αμαξοστασίου Θεσσαλονίκης,αιτήθηκε οικονομική ενίσχυση ύψους 7.000 Ευρώ απο την Ομοσπονδία.

Για το αίτημα του αυτό ο ΣΣΒΕ επικαλείται την δραματική μείωση του προσωπικού την τελευταία πενταετία που είχε ως συνεπακόλουθο την μείωση των εισφορών και σαν αποτέλεσμα την αδυναμία κάλυψης των αυξημένων λειτουργικών εξόδων.
Το θέμα συζητήθηκε απο τους παρόντες στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΣ και το αίτημα για οικονομική ενίσχυση εγκρίθηκε (απουσίαζε το Δίκτυο Σιδηροδρομικών).
Σημείο αναφοράς στην συζήτηση και τα οικονομικά της Ομοσπονδίας στα οποία τα αποθεματικά έχουν μειωθεί κατά 45% περίπου απο το 2013 πράγμα που συνεπάγεται την ανάγκη λήψης σημαντικών αποφάσεων το επόμενο διάστημα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει στο προσεχές συνέδριο η έγκριση του οικονομικού προυπολογισμού για την επόμενη τριετία.
Εμείς απλά θυμίζουμε ότι το Σωματείο μας έχει εδώ και καιρό λάβει αποφάσεις για τον απόλυτο περιορισμό των εξόδων λειτουργίας του, μέχρι να ενισχυθεί ουσιαστικά το Ταμείο μας.
Οι καιροί είναι δύσκολοι και έχουμε μπροστά μας σημαντικές εξελίξεις και δεν πρέπει να βρεθούμε σε δυσχερή θέση,γεγονός που αντιλήφθηκαν έγκαιρα  οι  συνδικαλιστές της ΠΕΠΕ.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου