Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Ολοκληρώθηκαν τα πειθαρχικά στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Εκτέθηκε η πλειοψηφία της ΠΟΣ


Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη η διαδικασία των πρωτοβάθμιων πειθαρχικών στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η διαδικασία χαρακτηρίστηκε απο την τουλάχιστο άστοχη 
παρέμβαση της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας που έσπευσε πριν την έναρξη της να ζητήσει επίσημα την παραγραφή σειράς υποθέσεων,επειδή όπως υποστήριξε δια μέσω της Νομικής Συμβούλου της είχε παρέλθει τριετία απο την τέλεση συγκεκριμένων αδικημάτων (2012) και έτσι αυτά δεν θα έπρεπε να εκδικαστούν.

Η τοποθέτηση της Ομοσπονδίας δεν έγινε δεκτή, ευτυχώς .
Και λέμε ευτυχώς γιατί σε τουλάχιστο μία περίπτωση συνάδελφος που είχε τιμωρηθεί αποδείχτηκε αθώος κατά την διάρκεια της εκδίκασης του πειθαρχικού του.
Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς ήταν αυτό που  φοβήθηκαν οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας (αναφερόμαστε σε ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ),γνωρίζουμε ότι για άλλη μια φορά εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα και ίσως με την στάση τους αυτή να εξέθεσαν και συναδέλφους.
Ναι μεν ο Κανονισμός προβλέπει την τριετή παραγραφή (είναι βεβαίως τουλάχιστο έωλο αν παραγράφεται μια υπόθεση) αλλά υπάρχουν σε αυτήν όχι μόνο εξαιρέσεις,αλλά και νομικά κενά.
Η επιτροπή για την εκδίκαση των πειθαρχικών υποθέσεων εξέτασε όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις κ όσοι συνάδελφοι θεωρούν εαυτούς αδικημένους θα μπορούν να προσφύγουν στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο.
Για την έλξη (παρών στην διαδικασία και τις 2 μέρες το Προεδρείο της ΠΕΠΕ) ξεχωρίζει η αθώωση των συναδέλφων Τσιαντά - Καραδήμα ,μηχανοδηγών ΜΑΙ,που τον  Μάιο του  2014 τέθηκαν σε προφορική πενθήμερη αργία (τηλεφωνικώς μάλιστα)επειδή δήθεν αρνήθηκαν να εκτελέσουν εμπορική αμαξοστοιχία που παρουσίαζε σαφές τεχνικό πρόβλημα .
Στην διάρκεια της υπόθεσης αποδείχτηκε ότι ΚΑΙ οι 2 μηχανοδηγοί είχαν προτείνει τεχνική λύση,ενώ πολλοί απόρησαν για την ενέργεια της προηγούμενης Διοίκησης να τους θέσει τηλεφωνικά εκτός υπηρεσίας στις 26 Ιουνίου και να τους καλέσει σε απολογία 4 μήνες μετά! (Οκτώβριος 2014!!).
Οι συνάδελφοι δικαιώθηκαν απο το Πρωτοβάθμιο Όργανο και έτσι θα αποκατασταθεί η εις βάρος τους αδικία.
Επίσης με την εκδίκαση των υποθέσεων, συνάδελφος απο την έλξη μπορεί πλέον να συνταξιοδοτηθεί αφού όσο εκκρεμούσε εις βάρος του πειθαρχική διαδικασία παρέμενε στην Υπηρεσία, ΑΝ και είχε πληρώσει και μέρος της στρατιωτικής του θητείας για να βγεί στην σύνταξη, πέρυσι το καλοκαίρι.
Του ευχόμαστε υγεία και δύναμη και ότι καλύτερο στην νέα φάση της ζωής του με την συνταξιοδότηση του.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου