Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Στο δρόμο της εξόδου 3 εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ που εμπλέκονται στο κύκλωμα με τα πλαστά εισιτήρια

Την καταγγελία των συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου 3 εργαζομένων, καθώς και την παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της εταιρείας 12 υπαλλήλων, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΣΤΑΣΥ.
Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν στον απόηχο του σκανδάλου με τα πλαστά εισιτήρια και τις επιστροφές
τους σε κιλά χαρτιού, αντί τεμαχίων κομίστρου, το οποίο  - σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη - κόστισε στην εταιρεία περί τα 20 - 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με καταγγελίες, η δράση του κυκλώματος συνδέεται με την καταστροφή των εισιτηρίων και κυρίως, των ρολών, με τα οποία τροφοδοτούνται τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης κομίστρου.

Φαίνεται πως, όταν κάποια από τα ρολά αντιμετώπιζαν πρόβλημα ή ήταν πολύ μεγάλα και έπρεπε να αντικατασταθούν, πριν τελειώσουν, προκειμένου να διευκολυνθεί η καταμέτρηση, το κύκλωμα δεν τα κατέστρεφε ή κατέγραφε την καταστροφή, με βάση τα κιλά του χαρτιού και όχι με βάση τον αριθμό των εισιτηρίων.

Έτσι, δεν ήταν εύκολο να διερευνηθεί πόσα παρακρατούνταν, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί το χαρτί για την εκτύπωση εισιτηρίων και να διοχετευθούν στην αγορά και πόσα τελικώς καταστρέφονταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου