Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Αποκατάσταση της αλήθειας για τα κυκλώματα εργασίας στο Λιανοκλάδι

Η αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη.
Το στέκι της έλξης είναι υποχρεωμένο να ενημερώσει τους μηχανοδηγούς στο Λιανοκλάδι, για την αλήθεια γύρω απο τις αλλαγές στα κυκλώματα εργασίας, αφού τις τελευταίες μέρες ακούστηκαν πολλά,στοχοποιήθηκαν-παντελώς άδικα-συνάδελφοι που δεν είχαν ποτέ σχέση με όσα
τους καταλογίστηκαν. Δημοσιεύουμε την επιστολή του συναδέλφου Θεοδωρόπουλου Επ. για τις υπηρεσίες του Λιανοκλαδίου, επιστολή που φέρει τίτλο "ΜΕΙΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ" και στάλθηκε στην Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις 24 Ιουλίου.
Επιστολή για την οποία ΔΕΝ είχε καμία απολύτως ενημέρωση ΚΑΝΕΝΑ μέλος του Προεδρείου του Σωματείου μας όπως ειπώθηκε χτες, επιστολή που απαιτούσε απο την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να ΜΕΙΩΣΕΙ υπηρεσίες στο περιφερειακό μηχανοστάσιο λόγω της έλλειψης προσωπικού.
Όσοι τις τελευταίες μέρες, προσπάθησαν να χρεώσουν την πρόταση της Διοίκησης για μείωση υπηρεσιών στο μηχανοστάσιο σε συνδικαλιστές ή άλλους μηχανοδηγούς,ας διαβάσουν προσεκτικά την επιστολή και ας καταλάβουν ότι η ΑΛΗΘΕΙΑ δεν έχει ποτέ 2 όψεις.
Η δικαιολογία που προέβαλε ο Ν. Θεοδωρόπουλος και μετέφερε ο Αντιπρόεδρος συνάδελφος Συρόπουλος στο Σωματείο μας, ότι η επιστολή έγινε για να ...ενισχυθεί το Λιανοκλάδι δεν πείθει κανένα. Όταν ζητάς ενίσχυση δεν βάζεις τίτλο "ΜΕΙΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ" και ένα έμπειρο στέλεχος σαν τον συνάδελφο Θεοδωρόπουλο το γνωρίζει πολύ καλά αυτό. Και μάλιστα όταν έχουμε και ιδιωτικοποίηση εν όψει.
Οι μηχανοδηγοί στο Λιανοκλάδι θα πρέπει να βγάλουν τα αυτονόητα συμπεράσματα τους για το επικοινωνιακό γαϊτανάκι των τελευταίων ημερών και ας αναλογιστούν ποιοι τους οδήγησαν σε λάθος κατεύθυνση αναζήτησης δήθεν ενόχων για την επικείμενη αλλαγή στις υπηρεσίες. Άλλωστε στις τελευταίες 14 συνεδριάσεις του ΔΣ το θέμα με την έλλειψη μηχανοδηγών στο τοπικό μηχανοστάσιο και την αναγκαιότητα αλλαγής κυκλωμάτων εργασίας είχε τεθεί 6 φορές απο μέλος του ΔΣ που εργάζεται εκεί.
Σήμερα το Λιανοκλάδι αριθμεί 13 υπηρεσίες και 15 μηχανοδηγούς (+ 2επίκουρους) με τον 15ο να συνταξιοδοτείται τον επόμενο μήνα.
Με την νέα πρόταση θα έχει 10 υπηρεσίες.

Οι μηχανοδηγοί οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για την ΑΛΗΘΕΙΑ και να μην παρασύρονται σε εύκολα συμπεράσματα.

Το στέκι της έλξης- Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου