Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

ΌΧΙ άλλο Σώσιμο....

Το στέκι της έλξης,εδώ και 6 χρόνια και απο την ημέρα της ίδρυσης του, τάσεται σταθερά ΚΑΤΑ των μνημονίων που επιβάλουν οι εγχώριοι ή εξωτερικοί νεοφιλελεύθεροι ταλιμπάν στην χώρα.
Πήραμε καθαρή θέση
ενάντια στο  1ο μνημόνιο (ΠΑΣΟΚ), στο 2ο μνημόνιο (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ),στο 3ο μνημόνιο (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ένωση Κεντρώων-Ποτάμι).
Στηρίξαμε ΣΘΕΝΑΡΑ το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015 και ας κατηγορηθήκαμε ως ανεύθυνοι για αυτό απο το "οργανωμένο κίνημα".

Καταγγείλαμε αυτούς  που κάνανε το ΟΧΙ μας, ΝΑΙ σε ένα βράδυ και το εγχώριο πολιτικό σύστημα που ψήφισε το καλοκαίρι του 2015 το 3ο μνημόνιο με διευρυμένη πλειοψηφία και μετά τσακωνόταν για τους ...εφαρμοστικούς Νόμους.
Καταγγείλαμε τους λόγους τους μεγάλους απο το Καστελόριζο, όπως καταγγείλαμε τα Ζάπεια 1,2,3 κτλπ και στοχοποιηθήκαμε για αυτό.
Αυτή  η πολιτική οδηγεί στην φτωχοποίηση μας.
Αυτή η πολιτική έχει στόχο την εξαθλίωση μας.
Αυτή η πολιτική εκχωρεί τον δημόσιο πλούτο, απορυθμίζει την αγορά εργασίας,καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, εξαυλώνει τις συντάξεις,αυξάνει τα όρια ηλικίας,υποσκάπτει το μέλλον των παιδιών μας οδηγώντας τα στην απόφαση της μετανάστευσης.
ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΣΩΣΙΜΟ και εδώ στο στέκι της έλξης το λέμε ΚΑΘΑΡΑ χρόνια τώρα και το φωνάζουμε και σήμερα λίγο πριν το 4ο μνημόνιο.

Σήμερα πήραμε την πρώτη γεύση των μέτρων που θα ληφθούν ενόψει του 4ου μνημονίου που όπως και τα προηγούμενα υποτίθεται ότι θα μας οδηγήσουν στην ...ανάπτυξη. 

ΛΕΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΧΙ
Δεν μας πείθουν οι κοκορομαχίες Κυβέρνησης - Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που στην ουσία στηρίζουν την ίδια πολιτική.

Οι εργαζόμενοι,οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, οι φοιτητές οφείλουν να αγωνιστούν ενάντια σε αυτήν την πολιτική.
Τα συνδικάτα -δυστυχώς- σε υψηλό επίπεδο τα τελευταία χρόνια δεν έχουν καταφέρει να εμπνεύσουν,να ευαισθητοποιήσουν και να κινητοποιήσουν τον κόσμο,πληρώνοντας την στάση τους δεκαετίες τώρα,μακριά απο τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου της εργασίας. Θύλακες πολιτικών συμφερόντων  σε ΔΕΚΟ και Δημόσιο, έχασαν σε δυναμική και μαζικότητα κ όταν χρειάστηκε ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ.

Οι μεγάλες ανατροπές ήρθαν όταν ο κόσμος, ΕΜΕΙΣ, κινητοποιηθήκαμε,αντιδράσαμε, παλέψαμε, ο ένας δίπλα στον άλλο και ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Χρέος μας είναι να παλέψουμε και να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές, που κάποιοι θέλουν να μας τις παρουσιάσουν ως "υπεύθυνες" και ως μονόδρομο.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ στην εξαθλίωση μας.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ στα μνημόνια
ΛΕΜΕ ΟΧΙ στους νεοφιλελεύθερους ταλιμπάν.

Στο χέρι μας είναι να γυρίσουμε την κατάσταση...

Κι αν μας πουν ότι είμαστε σχεδόν ρομαντικοί, ότι είμαστε αδιόρθωτοι ιδεαλιστές, ότι σκεφτόμαστε το αδύνατο, εμείς πρέπει χίλιες φορές να απαντήσουμε Nαι , είμαστε !!!!!!!!!!!!!

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου