Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Η ΠΟΣ ζητά την διατήρηση σε λειτουργία της γραμμής Τιθορέας - Λειανοκλαδίου

Mε επιστολή της σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ η ΠΟΣ ζητά την συνέχιση της λειτουργίας της γραμμής μεταξύ Τιθορέας - Λειανοκλαδίου και μετά την ολοκλήρωση των έργων.
Διαβάζουμε : 

Κύριοι,

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το οποίο έχει ανακοινωθεί επανειλημμένως το προσεχές διάστημα θα ολοκληρωθεί το έργο ΤΙΘΟΡΕΑ – ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙ και θα δοθεί προς κυκλοφορία η νέα σιδηροδρομική γραμμή.
Πέραν των λόγων των οποίων έχουμε αναφέρει πολλές φορές, η υπάρχουσα γραμμή ΤΙΘΟΡΕΑΣ – ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙΟΥ, θα πρέπει ν’ αποτελεί εναλλακτική λύση για κυκλοφορία σε οποιαδήποτε περίπτωση.
Σας επισημαίνουμε ότι υφίσταται έντονο ενδιαφέρον της Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδος και των Δήμων για τη συνέχιση της λειτουργίας της προκειμένου να εξυπηρετείται η περιοχή μη υπάρχοντος άλλου μέσου μεταφοράς.
Για τους λόγους αυτούς, απαιτείται η γραμμή αυτή να διατηρηθεί σε λειτουργία γεγονός που προϋποθέτει τη συντήρησή της αλλά και τη σύνδεσή της εκατέρωθεν (ΤΙΘΟΡΕΑ – ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙ) ώστε να δύναται να πραγματοποιηθεί ασφαλή κυκλοφορία.
Παρά το ότι οι εργασίες σύνδεσης στην Τιθορέα έχουν πραγματοποιηθεί, στο Λιανοκλάδι η σύνδεση γίνεται στην έβδομη γραμμή η οποία όμως δεν οδηγεί σε κρηπίδωμα και για την αποβίβαση και επιβίβαση επιβατών να απαιτείται η παλινδρόμηση της αμαξοστοιχίας. Το ζήτημα είναι γνωστό και τεχνικά πραγματοποιήσιμο.
Κατόπιν τούτων, ζητάμε να προχωρήσετε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη σύνδεση της γραμμής στο Λιανοκλάδι στο πλέγμα της κυκλοφορίας που καταλήγει σε αποβάθρες καθώς και τη διατήρησή της στα προβλεπόμενα επίπεδα συντήρησης ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια της κυκλοφορίας της.

      Ο Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας

           ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ              ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ

2 σχόλια:

  1. Είναι κρίμα έτοιμη γραμμή με λειτουργική τηλεδιοίκηση να πάει χαμένη... Ένα Rb μπορεί να κάνει άνετα το Λιανοκλάδι Τιθορέα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Της ΠΟΣ δε ξέρει τι της γίνεται, με αυτά που ζητάει

    ΑπάντησηΔιαγραφή