Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Aνακοίνωση της ΠΟΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Όλοι γνωρίζετε μετά από τις συνεχείς ενημερωτικές συγκεντρώσεις τη μεθόδευση η οποία προηγήθηκε το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να πωληθεί η ΕΕΣΣΤΥ.

Αυτό το διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη η μεθόδευση του Υπουργείου, του ΤΑΙΠΕΔ και των
Διοικήσεων (ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ), προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των νέων ιδιοκτητών εις βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η μετάβαση των εργαζομένων της ΕΕΣΣΤΥ στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς όταν και αν γίνει με τα εργασιακά τους δικαιώματα και με τη Σ.Σ.Ε. το αρνούνται επιμόνως όταν μάλιστα η Σ.Σ.Ε. που προτείναμε είναι η ίδια που ισχύει και σήμερα.


Στη χθεσινή μας συνάντηση με τη Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν προέκυψε τίποτα που να διαφοροποιεί αυτή την κατάσταση. Η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εξέφρασε τις απόψεις της λέγοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους εργαζόμενους της ΕΕΣΣΤΥ καθότι όταν γίνει η μεταβίβαση των μετοχών θα διατηρήσουν τα δικαιώματά του και θα ενταχθούν στη Σ.Σ.Ε. την οποία διαπραγματεύονται σήμερα τα Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αυτά άλλωστε, τα ακούσαμε και από τους εκπροσώπους του ΔΙΚΤΥΟΥ στις συγκεντρώσεις (ούτε συνεννοημένοι να ήταν).

Στην ερώτησή μας τι γίνεται στο διάστημα μέχρι την μεταβίβαση των μετοχών, η απάντηση ήταν ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα καθώς μέχρι τότε μέτοχος είναι το ΤΑΙΠΕΔ. 
Μας ζήτησε να του απαντήσουμε για τις κινητοποιήσεις που έχουμε εξαγγείλει και του απαντήσαμε ότι θα ανασταλούν μόλις υπογραφεί η Σ.Σ.Ε. με την ΕΕΣΣΤΥ καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα πραγματοποιηθούν και θα συνεχιστούν.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σήμερα πάει την Π.Ο.Σ. στα Δικαστήρια ζητώντας να κριθούν οι κινητοποιήσεις μας παράνομες και καταχρηστικές.

Το σχέδιό τους λοιπόν είναι φανερό.

Η πρόσκληση σε διάλογο δεν ήταν για να λύσει προβλήματα, αλλά για να αποκτήσει επιχειρήματα στο Δικαστήριο. Έπρεπε πριν από αυτά να καλέσει σε διάλογο ώστε να μπορεί να το επικαλεστεί στο Δικαστήριο. 

Εύλογες όμως απορίες δημιουργούνται από την όψιμη επίθεση φιλίας της πλειοψηφίας των Σωματείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΔΙΚΤΥΟ – ΕΝΟΤΗΤΑ) που επιμένουν στην αναστολή των κινητοποιήσεων με το πρόσχημα του διαλόγου με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο οποίος διήρκησε λίγα λεπτά της ώρας και δεν πρόσθεσε τίποτα στα όσα ξέραμε και είχαν εξαγγείλει οι εκπρόσωποι αυτών των παρατάξεων.

Μετά τις ενέργειές τους που είναι αντίθετες με τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας εξέδωσαν κοινό Δελτίο Τύπου πλειοψηφικά τα δύο Σωματεία, ζητώντας την ακύρωση των κινητοποιήσεων. 

Ευθέως, τίθενται τα ερωτήματα: 
Ποιόν εξυπηρετούν οι θέσεις που προβάλλουν; 
Θέλουν να υπογραφεί Σ.Σ.Ε. στην ΕΕΣΣΤΥ; 
Θα συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις ως ένδειξη αλληλεγγύης όπως έπραξαν και οι άλλοι Σιδηροδρομικοί όταν χρειάστηκε να υπογραφεί η Σ.Σ.Ε. προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ; 

Αναμένοντας την απόφαση του Δικαστηρίου συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά μας που Κυβέρνηση, Υπουργείο, ΤΑΙΠΕΔ, Διοικήσεις προσπαθούν να μας αφαιρέσουν προς όφελος των δήθεν επενδυτών. 


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ. 

1 σχόλιο:

  1. Υπονόμευσαν εδώ και μηνες με κάθε δυνατό τρόπο τα συμφέροντα των εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ , οδήγησαν σε αδιέξοδο τους συναδελφους στην τεχνική βάση ,έκαναν οικογενειακό μαγαζάκι την ΠΟΣ και ζητάνε και τα ρέστα. Ας παραιτηθούν , γιατί έχει ήδη έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για αυτούς. Είναι πολύ μικροί για να βγάζουν παραταξιακες ανακοινώσεις με το λογότυπο της ΠΟΣ. Ξεφτίλισαν ΚΑΙ σήμερα ιστορία 100 ετών (και βάλε).

    ΓΕΝΙΔΟΥΝΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ - ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΠΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή