Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Στις 24 Μαρτίου η εφαρμογή του νέου ενιαίου στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Πρώτη ενημέρωση

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε στο στέκι της έλξης , με την επόμενη εξόφληση στις 24 Μαρτίου θα γίνει και η εφαρμογή του νέου ενιαίου μισθολογίου.
Η εικόνα που έχουμε είναι η εξής.Στο 35-40% του προσωπικού στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα
υπάρξουν αυξήσεις στους βασικούς μισθούς.
Ευνοημένοι όσοι βρίσκονταν στα τελευταία κλιμάκια των βαθμίδων του προηγούμενου μισθολογίου και που τώρα θα δουν να τους αποδίδονται τα χρήματα που δεν έλαβαν τα τελευταία 3 χρόνια λόγω του παγώματος των μισθολογικών ωριμάνσεων.
Και αυτό γιατί όπως γράψαμε, η ένταξη θα γίνει με βάση την ΣΥΝΟΛΙΚΗ προϋπηρεσία που είχε το προσωπικό στις 31 Δεκεμβρίου 2015.
Οι αυξήσεις θα δοθούν σε 4 ισόποσες δόσεις, ενώ όλες οι δευτερεύουσες θα υπολογίζονται στον νέο βασικό μισθό.
Αν κάποιος για παράδειγμα είχε βασικό μισθό 1030 Ευρώ και λαμβάνει αύξηση 80 Ευρώ ο νέος βασικός του μισθός θα είναι 1110 Ευρώ και η αύξηση θα καταβληθεί σε 4 ετήσιες δόσεις.
Η ένταξη θα γίνει αναδρομικά απο την 1η Γενάρη.

Κανείς δεν θα δει μειώσεις στις τακτικές του αποδοχές.
Αν μετά την ένταξη στους πίνακες προκύπτει μείωση στον βασικό μισθό, αυτή θα μεταφέρετε στην προσωπική διαφορά. Στην κατηγορία αυτή εμπίπτουν όσοι βρίσκονταν στα τελικά κλιμάκια και θα δουν μείωση βασικού μισθού στα 18-20 Ευρώ και αντίστοιχη προσωπική διαφορά.

Η προσωπική διαφορά παραμένει για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ καμία πρόβλεψη για περικοπή της.


Οι προιστάμμενοι Τμήματος και Υπηρεσίας θα δουν τις αποδοχές τους για το επίδομα ευθύνης να αυξάνονται αναδρομικά απο 01 Γενάρη στα 290  και 340 Ευρώ αντίστοιχα.

Θεωρούμε ότι το πρόβλημα που υπάρχει με τον υπολογισμό των αργιών θα πρέπει να λυθεί μέσω της Σ.Σ.Ε.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου