Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Συνεχίζει να προκαλεί το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών για τις εκλογές στον Σ.Σ. Πελλοπονήσου


Συναγερμός  στα γραφεία του στην ΠΟΣ και χυδαίοι χαρακτηρισμοί για το στέκι της έλξης. ΧΑΛΑΜΕ την σούπα για τις διαχρονικές τους συμφωνίες.

Δεν μπορούν να χωνέψουν εκεί στο ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών ότι γράψαμε το αυτονόητο,ότι δηλαδή ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ψηφίζοντας μαζί με ΠΑΣΚΕ,ΔΑΚΕ την διαγραφή του συναδέλφου Κλειδόπουλου απο τους εκλογικούς καταλόγους του Σ.Σ. Πελλοπονήσου.
Σήμερα λοιπόν την απάντηση έδωσε η δικηγόρος της ΠΟΣ η οποία 


είπε ότι για το θέμα θα πρέπει να αποφανθούν τα δικαστήρια γιατί ο νόμος είναι ασαφής και έχουν παρέλθει χρόνια απο την τελευταία δικαστική απόφαση. 
Ακόμα δηλαδή και η ίδια η δικηγόρος ΔΕΝ παίρνει την ευθύνη για το πραξικόπημα των ΠΑΜΕ - ΠΑΣΚΕ -ΔΑΚΕ. Αναφέρει χαρακτηριστικά " Ωστόσο, ενόψει του γεγονότος, ότι η ανωτέρω νομολογία είναι σχετικά παρωχημένη, ιδίως μετά την διάσπαση του ενιαίου ΟΣΕ σε μερικότερες εταιρείες, ώστε να αμφισβητείται, εάν αποτελούν ίδιο εργοδότη, θεωρώ φρονιμότερη την προσφυγή στην Δικαιοσύνη για το κρινόμενο ζήτημα, ώστε να υπάρξει μια πρόσφατη απόφαση που να επιλύσει οριστικά το ζήτημα. "


Αλλά αντί για αυτό οι πραξικοπηματίες του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών συμφώνησαν μαζί με τις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ να διαγράψουν απο τον κατάλογο τον συνάδελφο Κλειδόπουλο σε  μια ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ απόφαση.


Μάλιστα οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ ξεχνούν ότι 

στις εκλογές του Σωματείου των μηχανοδηγών το 2009 ψήφισαν κανονικά οι τότε βοηθοί μηχανοδηγού που είχαν ψηφίσει ΚΑΙ στο Σωματείο του Προαστιακού (μόνο για ΔΣ όμως).

Το 2012 επίσης συνέβη το ίδιο στο Σωματείο μας.

Το ίδιο συνέβη με τουλάχιστο άλλους 2 συναδέλφους στο Σωματείο Τεχνολόγων πρόσφατα που είχαν ψηφίσει στην ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ψήφισαν στους Τεχνολόγους ΜΟΝΟ για ΔΣ.

Τότε όμως οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών έκαναν ΜΟΥΓΚΑ.


ΜΟΥΓΚΑ γιατί τα είχαν βρεί με τις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ ως γνήσιοι συνοδοιπόροι στα συνδικαλιστικά βιλαέτια του σιδηροδρόμου. 


Η λυσσαλέα αντίδραση του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών και η απαράδεκτη συμπεριφορά του απέναντι σε ένα συνάδελφο που ΔΕΝ έχει ψηφίσει για Εργατικό Κέντρο ή ΠΟΣ πουθενά αλλού, δείχνει τον πανικό των εκπροσώπων του γιατί οι αποτυχίες για την ιερή αγελάδα του συνδικαλισμού στον σιδηρόδρομο είναι απανωτές.

Αφού στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατάφεραν να μην έχουν ούτε ένα εκπρόσωπο σε Διοικητικό Συμβούλιο Σωματείου μετά απο 30 χρόνια, τώρα βλέπουν τις δυνάμεις τους να μειώνονται και άλλο.

Όχι μόνο πλέον δεν πείθουν κανένα,αλλά οι τελευταίες επιθέσεις τους - επι προσωπικού - σε συνδικαλιστές του Δικτύου Σιδηροδρομικών , δείχνουν το αυτονήτο.

Ότι οι συνάδελφοι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους.

Το τι θα πράξει ο συνάδελφος Κλειδόπουλος,είναι προσωπικό του ζήτημα.

Εμείς απλά δείξαμε το προφανές. 

Το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΣΕ με τις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ να αποκλείσουν έναν εργαζόμενο απο τις εκλογές στο Σωματείο που δραστηριοποιείται εδώ και δεκαετίες.

Πονάει η αλήθεια το ξέρουμε.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών


Υ.Γ. Συντρόφια του ΠΑΜΕ σας ευχαριστούμε για την διαφήμιση. Μέχρι τον 4ο ακούγονταν σήμερα τα μπινελίκια.....

1 σχόλιο:

  1. Αν ισχύει αυτό που ακούγετε ότι δλδ ο νεόκοπος κομμουνιστής έχει αύξηση στον βασικό 90 Ε με το ενιαίο και τόσο καιρό έλεγε ότι θα πέσουμε όλοι 500 κάτω,να δούμε πως και που θα κρύβετε στην χλεύη των συναδέλφων για την συνειδητή παραπληροφόρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή