Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Ενημέρωση από την συνέλευση της ΠΟΣ στην Θεσσαλονίκη

Παρουσία αρκετών συναδέλφων πραγματοποιήθηκε η  συνέλευση της Ομοσπονδίας στο εργοστάσιο Θεσσαλονίκης.

Σε αυτήν οι συνάδελφοι ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις γύρω απο
την ιδιωτικοποίηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ αλλά και τις εξελίξεις με την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Την συνέλευση άνοιξε με την ομιλία του ο Πρόεδρος του Σ.Σ.Β.Ε. Νίκος Λάζου που καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στις προσπάθειες του ΣΣΒΕ και της ΠΟΣ το τελευταίο διάστημα.

Ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΣ συνάδελφος Καραδήμας στην ομιλία του,επανέλαβε την κάθετη αντίθεση του Δικτύου Σιδηροδρομικών στην ιδιωτικοποίηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ ενώ τόνισε ότι το Δίκτυο δεν αποδέχεται στην ΣΣΕ τον όρο που μιλάει για αυξημένες αποζημιώσεις σε περίπτωση απολύσεων.Μπορεί να έχουν γίνει λάθος χειρισμοί στην μέχρι στιγμής τακτική που ακολουθήθηκε είπε,αλλά οι στιγμές απαιτούν να κοιτάζουμε μπροστά. Κάλεσε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν με την παρουσία και την συμμετοχή τους τις κινητοποιήσεις της ΠΟΣ.
Ο εκπρόσωπος εργαζομένων στο Δ.Σ. της  ΕΕΣΣΤΥ Παναγιώτης Κλειδόπουλος αναφέρθηκε στα όσα συζητούνται στα Δ.Σ. της εταιρείας και στην πορεία ιδιωτικοποίησης της εταιρείας καλώντας τους συναδέλφους να είναι σε ετοιμότητα το προσεχές διάστημα καθώς η μάχη ενάντια στην πολιτική αυτή συνεχίζεται καθημερινά.
Απο την πλευρά του Σωματείου μας, το παρών έδωσαν ο Πρόεδρος του Σωματείου Γενιδούνιας Κώστας.ο Αντιπρόεδρος Συρόπουλος Σπύρος.ο Αν. Γεν. Γραμματέας Καπιτάνος Κυριαζής, ο έφορος Γκαντιτζικίδης Πασχάλης και το μέλος του ΔΣ Καλαμάρας Αποστόλης.
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΠΕΠΕ ανέφερε  ότι οι μηχανοδηγοί συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στις  ιδιωτικοποίησεις τονίζοντας ότι οι συνάδελφοι θα πρέπει να κλείσουν τα αυτιά τους τόσο σε όσους θέλουν να δημιουργούν κλίμα μεταξύ των κλάδων και των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο όσο και σε αυτούς που υπόσχονται τυράκια στην Σ.Σ.Ε. (όρος για αυξημένες αποζημιώσεις σε περίπτωση απολύσεων.).
Το Σ.τ.Α. του Σωματείου μας απέρριψε αυτόν τον όρο είπε χαρακτηριστικά.
Η διασφάλιση των θέσεων εργασίας περνά μέσα απο τα συνδικάτα. Αν αρχίσουμε να πιστεύουμε ότι αυτό δεν συμβαίνει και ότι θα προστατευτούμε με όρους που πολλαπλασιάζουν τις αποζημιώσεις απολύσεων, έχουμε δομικό πρόβλημα σε αυτά.Η Ομοσπονδία θα πρέπει να ανοίξει διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες για το θέμα του σιδηροδρόμου κατέληξε.
Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ ζήτησαν απο τους σιδηροδρομικούς να αλλάξουν πλευρά και να βοηθήσουν στην αλλαγή των συσχετισμών τόσο στο συνδικάτο όσο και σε πολιτικό επίπεδο,για να αλλάξει η πορεία του σιδηροδρόμου.

 Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κλείνοντας την Συνέλευση - διεξήχθη σε ήρεμο κλίμα- είπε πως ο όρος για τις αποζημιώσεις σε περίπτωση απόλυσης είναι για να γίνουν δύσκολες οι απολύσεις και άρα να προστατευτούν οι εργαζόμενοι.

Η επόμενη συνέλευση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου