Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Ανακοίνωση Γιάννη Γρίβα,Γ.Γραμματέα ΠΕΣΟΣΕ

Είναι γεγονός πως η διαμορφούμενη κατάσταση με τις συνεχιζόμενες οικονομικές πολιτικές λιτότητας έχουν εξαντλήσει, εξουθενώσει, εξαθλιώσει την εργατική τάξη της χώρας.
 Όμως η κατ επίφαση αντιπρόσωποί της (ΓΣΕΕ Α.Ε.) περί άλλων τυρβάζουν! Πραγματοποιώντας το 36 ΣΥΝΕΔΡΙΟ της στο Rodos  Palace, δηλ. μακριά από
τους εργαζομένους , ανέργους, συνταξιούχους , που υφίστανται τις συνέπειες αυτής της αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής. 
Δεδομένου δε της πρόσφατης συνάντησης του προέδρου της Ν.Δ. με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Α. Ε. , και της αναφοράς του για ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, τονίζοντας πως Η ΧΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ, και επιπλέον ΕΠΕΜΕΝΕ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΠΟΤΕΣΜΑΤΙΚΟ.
 Θαυμάστε  ΔΟΥΛΙΚΟΤΗΤΑ, ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΣΜΟ, ΥΠΟΤΑΓΗ!.............

Στο δρόμο αυτό της ΔΟΥΛΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΣΜΟΥ, της ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ και η ΠΟΣ με την πρόσφατη ανακοίνωση της 17/03/2016 περί των στάσεων στις 22/23 του ΜΑΡΤΗ, και σαν να μην έφτανε , συνεχίζοντας την κατρακύλα για την Δευτέρα 28 Μάρτη με στάση 12-16 και συγκέντρωση έξω από το ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΤΑΙΠΕΔ. 
Αφού αποκλιμάκωσαν τον αγώνα της 04/02/2016 αντί να τον εντείνουν κα να τον οξύνουν με ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ενάντια σε αυτές τις πολιτικές με όλα τα κοινωνικά στρώματα, και στο τέλος μια γενική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. 
Με  την λογική, την αντίληψη, την φιλοσοφία ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ, ΤΟΥ ΡΕΜΒΑΣΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ έχετε την γνώμη πως θα σας ακολουθήσουν οι  εργαζόμενοι; 
Δυστυχώς, είστε αιθεροβάμονες στο δικό σας κόσμο! Έχετε πάρει λάθος τρένο , συναντάται λάθος σταθμούς, και πάτε σε λάθος προορισμό.
 Η νοοτροπία σας, νοοτροπία ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑΣ θα σας συντροφεύει αφού δεν αναφέρετε πουθενά την ΚΑΘΕΤΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΚΑΙ ΕΕΣΣΤΥ, ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ, ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ.
 Η μη υπογραφή της Σ.Σ.Ε.(ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ) σε συνάφεια με τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ  Σ.Κ. στο σιδηρόδρομο και είναι ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ. 
Να σας θυμίσω ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ 
ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΤΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.                                               

ΓΡΙΒΑΣΓΙΑΝΝΗΣ                                                                                                                                                  ΓΓ ΠΕΣΟΣΕ                                                                                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου