Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Εξελίξεις με το εφάπαξ


Σύμφωνα με δημοσιεύματα ξεκλειδώνει το θέμα του εφάπαξ καθώς απο όσα αναπαράγονται στα Μέσα Ενημέρωσης καταργείται η ρήτρα μηδενικού ελλείματος και όσοι συνταξιοδοτηθήκαν μέχρι 31.12.2013 ως εφάπαξ θα λάβουν το
70% του μισθού (ως τακτικές αποδοχές λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος των τελευταίων 5 ετών) επί τα χρόνια υπηρεσίας Για τον χρόνο ασφάλισης από 1/1/2014 και μετά το εφάπαξ υπολογίζεται βάσει των εισφορών του κάθε εργαζόμενου. 

Πλέον όλα δείχνουν ότι ο συντελεστής θα μειωθεί κοντά στο 67% με 68% από 70% κάτι που σημαίνει μίνιμουμ μείωση 3-4%. Η μέση μείωση ωστόσο υπολογίζεται στο 10%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου