Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Κάλεσμα Θανάση Λεβέντη για την εκδήλωση της αντιφασιστικής πρωτοβουλίας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.
Την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016, ώρα 11.30’ πραγματοποιείται στον 9ο όροφο του κτιρίου του ΟΣΕ (Καρόλου 1-3), η εκδήλωση "Τάζομαι πρόσφυγας" από την Aντιφασιστική Πρωτοβουλία  Σιδηροδρομικών. 
Το δράμα που εξελίσσεται με τους ξεριζωμένους από τα σπίτια τους συνανθρώπους μας δεν
μπορεί να αφήσει κανένα μας ασυγκίνητο. Τα πρόσωπα των μικρών παιδιών μέσα στις βάρκες είναι ο εφιάλτης όλων μας. Ο πόλεμος και οι εμφύλιες συρράξεις δεν ήταν επιλογή τους. 

Είναι επιλογή πολιτικο-οικονομικών κέντρων που στο βωμό του κέρδους  θυσιάζουν την ανθρώπινη ζωή και κάθε αξιοπρέπεια.
Στις δύσκολες στιγμές που περνάμε σαν χώρα και σαν  εργαζόμενοι, πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά μας είναι άξιες συγχαρητηρίων. Είναι πρωτοβουλίες που δείχνουν την διαφορά αντίληψης του κόσμου της μισθωτής εργασίας  από τον σκοταδισμό και τη μισαλλοδοξία.
Οι σιδηροδρομικοί έχουν αποδείξει  κατά το παρελθόν  όπως και σήμερα ότι διαθέτουν περίσσευμα ψυχής και αλληλεγγύης για την στήριξη όσων συνανθρώπων μας βρίσκονται σε δύσκολη θέση ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος, τη θρησκεία ή την καταγωγή.

Καλώ όλους τους συναδέλφους με την παρουσία τους αλλά και με την υλική υποστήριξη τους να συμμετέχουν στην εκδήλωση.

Αθανάσιος  Λεβέντης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου