Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Διακήρυξη της Σ.Π.Α.Π.-Συνεργασία για τις εκλογές στον Πελοπονησιακό

        Συνάδελφοι,
      Στις  28 και 29  Μαρτίου πραγματοποιούνται οι εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων μας στον Σύνδεσμο Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου. Το πολιτικό κλίμα αυτής της περιόδου δεν μας  επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι μπορούμε να παλέψουμε με καλύτερους όρους σαν εργαζόμενοι. Είναι σε όλους μας γνωστό
ότι ο σιδηρόδρομος και οι σιδηροδρομικοί  χτυπήθηκαν βάναυσα από τις μνημονιακές πολιτικές περισσότερο απ' όλους. Από το πρώτο μνημόνιο βρεθήκαμε στο μάτι του κυκλώνα με την κατάργηση των Σ.Σ.Ε.,  τις μειώσεις μισθών, την κατάργηση μεγάλου μέρους του δικτύου, με  εκατοντάδες μετατάξεις με την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης δραστηριοτήτων   με αποτέλεσμα  την ανασφάλεια για το εργασιακό μας μέλλον. Σήμερα τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα καθώς παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης τίποτε δεν έχει αλλάξει και η ιδιωτικοποίηση των εταιρειών είναι προ των πυλών που σε συνάρτηση με την αύξηση των ορίων ηλικίας μεγιστοποιείται ο κίνδυνος για τον υπόλοιπο εργασιακό μας βίο.
   Σαν παράταξη δεν έχουμε ψευδαισθήσεις. Κανείς μόνος του, ούτε καν μια παράταξη μόνη της μπορεί ν αλλάξει τη φορά των πραγμάτων. Όποιος βαυκαλίζεται ότι μπορεί να το κάνει είναι τουλάχιστον αφελής, αν δεν είναι ψεύτης. Ωστόσο όσοι συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της Σ.Π.Α.Π – Σ.  δεσμευόμαστε ότι θα παλέψουμε μαζί με όλους τους σιδηροδρομικούς να μην ιδιωτικοποιηθεί ο σιδηρόδρομος. Θα παλέψουμε για να πείσουμε ότι ο Ενιαίος Δημόσιος Σύγχρονος  σιδηρόδρομος  μπορεί και πρέπει  να γίνει η ατμομηχανή της ανάπτυξης για τη χώρα και όχι να πέσει στα χέρια των "αρπακτικών". Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε με στρατηγικές συμμαχίες να γίνουν επενδύσεις. Επενδύσεις που όχι μόνο θα είναι επωφελείς για τον σιδηρόδρομο  αλλά και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας που τόσο ανάγκη έχει η χώρα μας.
      Η κατάσταση σε ολόκληρο τον σιδηρόδρομο είναι πλέον οριακή. Η αντοχή των συναδέλφων εξαντλείται και φυσικά ούτε λόγος γίνεται για προσλήψεις. Παράλληλα η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου εκτός του ότι μείωσε για μια ακόμη φορά τα εισοδήματά μας, ήταν και άδικη γιατί αντιμετωπίζει το προσωπικό με τον γενικό κανόνα των τυπικών προσόντων αντί να λαμβάνει υπ όψη τη μεγάλη σιδηροδρομική εξειδίκευση. Οφείλουμε να παλέψουμε μαζί με τα άλλα σωματεία  και την ΠΟΣ για την απαγκίστρωση των σιδηροδρομικών από το ενιαίο μισθολόγιο και την υπογραφή Σ.Σ.Ε. Η παράταξή της Σ.Π.Α.Π – Σ.  θα παλέψει και πάλι μαζί με τους συναδέλφους όπως έκανε στο πρόσφατο παρελθόν επιβάλλοντας βελτιώσεις ακόμη και μέσα σ αυτό το δυσμενές πλαίσιο για τους εργαζόμενους. 
Συνάδελφοι,
      Είμαστε βέβαιοι ότι τίποτε δεν μας χαρίζεται. Ακόμη και όταν οι συνθήκες ήταν ιδανικές διεκδικούσαμε τη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων. Πολύ περισσότερο σήμερα που τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Ζητάμε την στήριξη και την ψήφο των συναδέλφων γιατί αποδείξαμε σε δύσκολους καιρούς ότι δεν είμαστε δεδομένοι για κανέναν. Μοναδική πηγή δύναμης μας είναι η εμπιστοσύνη των συναδέλφων.
Σ αυτούς απευθυνόμαστε και σ´ αυτούς απολογούμαστε. 
Στις εκλογές αυτές δεν έχει θέση η λογική νικητών και ηττημένων.
Νικητής πρέπει να βγει η ΕΝΟΤΗΤΑ μας γιατί αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ       Σ.Π.Α.Π
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ      Σ.Π.Α.Π
ΓΙΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ- -ΣΥΝΕΧΕΙΑ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου