Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Νέο παραλήρημα της ΑΣΚΕ και του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών.Θα προσέλθει αύριο στο ΔΣ η παράταξη του ΠΑΜΕ;

Όψιμους εισαγγελείς ανακάλυψαν οι.... συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών που νόμιζαν ότι τέτοιες  καταγγελίες θα μείνουν αναπάντητες επειδή είχαν συνηθίσει τα αλισβερίσια με τις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕΕρωτηματικό παραμένει αν  ο εκπρόσωπος της ΑΣΚΕ-ΠΑΜΕ   προσέλθει αύριο στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας, για να εξηγήσει τι εννοούσε όταν
κατήγγειλε την  οικονομική διαχείριση του ΤΑΠΕΛ.

Με μια επαναστατική ανακοίνωση (σαν αυτές που διαβάζουμε 35 χρόνια τώρα), η ΑΣΚΕ στέλνει την μπάλα στην εξέδρα και αποδεικνύεται ότι οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών μπορεί να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ στην συνείδηση των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο, αλλά είναι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ στην λασπολογία,αφού ΔΕΝ απαντάνε στην ΟΥΣΙΑ της καταγγελίας που έκαναν.

Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι ΑΝ ο συνάδελφος δεν εξηγήσει τι εννοεί ,το θέμα θα πάρει πλέον τον δρόμο του καθώς η καταγγελία για την διαχείριση των οικονομικών είναι δεόντως σοβαρή ΚΑΙ ΕΤΣΙ θα αντιμετωπισθεί.

Διαβάστε την ανακοίνωση  της ΑΣΚΕ- ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών αλλά δείτε και την καταγγελία του συναδέλφου Κλίτσα,εκπροσώπου της  και βγάλτε τα συμπεράσματα σας για το ποιός λέει την αλήθεια και ποιος ΦΟΒΑΤΑΙ....

Η ανακοίνωση της ΑΣΚΕ- ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών 
Η ΑΣΚΕ  και το ΠΑΜΕ απευθύνονται στους μηχανοδηγούς  μέσω των ανακοινώσεων τους και μόνο από αυτούς κρίνονται.

Από το ότι κάποιοι όψιμοι εισαγγελείς  έχουν σαν αντίπαλο τους την ΑΣΚΕ και το ΠΑΜΕ και όχι την αντεργατική πολιτική της  ΕΕ,κυβέρνησης,αστικών κομμάτων και του κυβερνητικού συνδικαλισμού οι μηχανοδηγοί πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Αποδεικνύεται πλέον καθημερινά ότι δεν αποτελεί λύση το να διαλέγεις μόνος σου το σκοινί που θα σε κρεμάσουν.
Λύση είναι ο αγωνιστικός ξεσηκωμός και η οργάνωση της ταξικής απάντησης στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που θέλει να τελειώσει ότι αντεργατικό άφησαν στην μέση οι προηγούμενες  κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ.

ΑΣΚΕ

Παρακάτω δημοσιεύουμε το κείμενο που τοιχοκολήθηκε στο ΜΑΙ και αφορά ΕΠΩΝΥΜΗ καταγγελία του συναδέλφου, εκπροσώπου της ΑΣΚΕ για την οικονομική διαχείριση του ΤΑΠΕΛ.
Ο πληθυντικός χρησιμοποιείτε για να καταδείξει προφανώς ότι η καταγγελία γίνεται απο την ΑΣΚΕ- ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών

1 σχόλιο:

  1. Τα μέλη της ΑΣΚΕ(τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι ψηφοφόροι) γνωρίζουν τον απεριόριστο σεβασμό που τρέφουμε όλοι στην +ΣυνΕξέλιξη,αλλά και εγώ προσωπικά στα πρόσωπα τους.
    Ωστόσο συτό που η επίσημη ηγεσία του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών και της ΑΣΚΕ έχει επιλέξει να κάνει εδώ και 1 χρόνο,δεν μπορεί να μένει αναπάντητο.
    Προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την αποτυχία τους,που προέρχεται ξεκάθαρα απο την έλλειψη επιχειρημάτων και προτάσεων έχουν αναλωθεί σε ένα αγώνα λάσπης εναντίον της "ηγεσίας" της ΠΕΠΕ.
    Το μοιραίο λάθος τους έγινε με την καταγγελία για την οικονομική διαχείριση του ΤΑΠΕΛ.
    Άποψη μου είναι ότι η καταγγελία ήταν απολύτως συνειδητή και είχε στόχο συγκεκριμένα πρόσωπα.Έγινε μάλιστα μετά απο συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΠΕ στην Λάρισα,συνεδρίαση στην οποία δεν συμμετείχε ΚΑΝΕΙΣ απο την ΑΣΚΕ ή το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών.
    Αποδεικνύεται έτσι ότι,το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών,μπροστά στο αδιέξοδο που του δημιούργησε η τακτική του εκπροσώπου του στην έλξη-γνωστός στον χώρο του ΜΑΙ- θέλει να παίξει με το συναίσθημα χαρακτηρίζοντας ως όψιμους εισαγγελείς αυτούς που ζήτησαν ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ να έρθει ο εκπρόσωπος του στο αυριανό συμβούλιο του Σωματείου για να εξηγήσει τι εννοεί στην καταγγελία του.
    Όσον αφορά τον αγωνιστικό ξεσηκωμό,προτείνω στους συναδέλφους του ΠΑΜΕ να βγάλουν στον αέρα τις απεργίες που έχουν πραγματοποιήσει τα στελέχη του στον σιδηρόδρομο τα τελευταία 6 χρόνια. (Επιτέλους εκεί στην ΠΟΣ τι περιμένετε και δεν το κάνετε).
    Για να καταλάβει και ο πλέον δύσπιστος ότι οι συνάδελφοι που γράφουν αυτά τα πράγματα είναι πλήρως ανακόλουθοι μεταξύ λόγων και πράξεων.
    Αυτό που δεν έχουν καταλάβει τόσο η ηγεσία του ΠΑΜΕ όσο και της ΑΣΚΕ είναι ότι ΚΡΙΘΗΚΑΝ και μάλιστα πρόσφατα ως ανεπαρκής να εκπροσωπούν μηχανοδηγούς στο ΔΣ του Σωματείου μας.
    Και επίσης αυτό που δεν έχουν καταλάβει είναι ότι εμείς δεν είμαστε ίδιοι με τους συνοδοιπόρους τους στα συνδικαλιστικά μονοπάτια της ΠΟΣ. (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ).Ούτε κυβερνητικοί συνδικαλιστές είμαστε,ούτε χρωστάμε σε κανέναν ΤΙΠΟΤΑ και έχουμε εντελώς διαφορετική προσέγγιση σε πολλά θέματα.
    Όσο ποιο σύντομα το κατανοήσουν,τόσο το καλύτερο για αυτούς γιατί έτσι θα σταματήσει και η κατρακύλα τους.

    Γενιδούνιας Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή