Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Διπλασιασμό δρομολογίων προς EE προωθεί η Cosco-Στόχος οι 20 εμπορευματικοί συρμοί,ενδιαφέρον απο τους Ιταλούς για ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Προφανώς απαραίτητη προϋπόθεση είναι η πρόσληψη μηχανοδηγών.
Τα 20 δρομολόγια εμπορευματικών συρμών προς την Ευρώπη ανά εβδομάδα είναι ο νέος στόχος της ΣΕΠ ΑΕ, θυγατρικής της Cosco που διαχειρίζεται τον τερματικό σταθμό του Πειραιά. Στις 8 Απριλίου η συμφωνία μετόχων για εξαγορά του ΟΛΠ.Λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία
εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στις 21 Μαρτίου, η διοίκηση της ΣΕΠ ΑΕ, της θυγατρικής του κινεζικού ομίλου Cosco που διαχειρίζεται το σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά, υποστηρίζει πως μέσα στο προσεχές 12μηνο θα διπλασιάσει τον αριθμό των σιδηροδρομικών δρομολογίων προς Κεντρική Ευρώπη. Σύμφωνα με πληροφορίες στις 8 Απριλίου πρόκειται να υπογραφεί η συμφωνία πώλησης μετόχων μεταξύ της Cosco και του ΤΑΙΠΕΔ για την εξαγορά του 67% του ΟΛΠ ΟΛΠ -2,04%.


Σήμερα τα δρομολόγια έχουν αυξηθεί σε εννέα την εβδομάδα, από μόλις πέντε πριν από λίγους μήνες, και στόχος της διοίκησης της ΣΕΠ ΑΕ είναι να φτάσουν τα 18 – 20 την εβδομάδα εντός του επόμενου έτους. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η προσπάθεια για ενίσχυση των εισερχόμενων φορτίων μέσω σιδηροδρόμου στον Πειραιά και ήδη καταγράφεται ένα δρομολόγιο από Κεντρική Ευρώπη την εβδομάδα. Σημειώστε πως οι υποδομές της ΣΕΠ ΑΕ της επιτρέπουν να διαχειρίζεται ακόμα και δέκα τραίνα ημερησίως στις εγκαταστάσεις του Πειραιά.

Οσο για τους χρόνους, με βάση τα σημερινά δεδομένα του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου, η διαδρομή μέχρι την Γερμανία ή την Πολωνία διαρκεί 4 – 5 ημέρες, μέχρι την Τσεχία ή την Ουγγαρία 3 – 4 ημέρες και μέχρι την Σερβία 1 – 2 ημέρες.

Οι Κινέζοι της Cosco εμφανίζονται ως η τελευταία ελπίδα για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς επιδιώκουν να αξιοποιήσουν το σιδηροδρομικό δίκτυο για την ενίσχυση της παρουσίας του Πειραιά στο διαμετακομιστικό εμπόριο. Μάλιστα, τα πρώτα στοιχεία του 2016 δείχνουν πως παρά τη διεθνή συγκυρία και τα παρατράγουδα από την προσφυγική κρίση, η ΣΕΠ ΑΕ συνεχίζει να αυξάνει τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων.

Η αύξηση στο πρώτο δίμηνο του έτους φτάνει το 13,2%, ενώ με ταχείς ρυθμούς προωθείται η επένδυση στο δυτικό τμήμα της προβλήτας ΙΙΙ η οποία πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία μέσα στο καλοκαίρι, δηλαδή αρκετούς μήνες νωρίτερα από τη συμβατική προθεσμία. Εντός του Μαϊου αναμένεται να φτάσουν στον Πειραιά οι πρώτες από τις 15 γερανογέφυρες που θα εγκατασταθούν στη νέα προβλήτα.

Όταν ολοκληρωθεί το έργο, η δυναμικότητα των δύο προβλητών που διαχειρίζεται η ΣΕΠ (ΙΙ και ΙΙΙ) θα αυξηθεί στα 6.200.000 TEU από μόλις 3.700.000 TEU σήμερα. Αν μάλιστα προστεθεί και η προβλήτα Ι που σήμερα βρίσκεται υπό τη διαχείριση του ΟΛΠ ΟΛΠ -2,04% (η Cosco πρόκειται να αγοράσει το 67% του οργανισμού), τότε η δυναμικότητα του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά φτάνει τα 7.000.000 TEU.

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης ξενάγησης η διοίκηση της ΣΕΠ ΑΕ υποστήριξε, μάλιστα, πως στόχος είναι να φτάσει ο Πειραιάς στην πρώτη θέση των εμπορευματικών λιμένων της Ευρώπης μέχρι το 2020, κατάταξη που του εξασφαλίζει και είσοδο στην πρώτη πεντάδα – εξάδα ολόκληρης της Ευρώπης πίσω από τα τεράστια λιμάνια της Βόρειας Ευρώπης.

Το 2010 ο Πειραιάς βρίσκονταν στην 93η θέση μεταξύ των εμπορευματικών λιμένων διεθνώς και το 2014 είχε φτάσει στην 38η.

Οσο για το διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δεν είναι γνωστό αν τελικά θα ενδιαφερθεί η Cosco σε συνεργασία με άλλη εταιρεία διαχείρισης σιδηροδρόμων. Εσχάτως, πάντως, εμφανίζονται ως ενδιαφερόμενοι οι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι (Trenitalia). Η τελευταία εξετάζει το ενδεχόμενο εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις 21 Μαρτίου.

Φώτης Κόλιας - Euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου