Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Σιδηροδρομική Συνδικαλιστική Κίνηση Αλλαγής , ιδρυτική διακήρυξη για τις εκλογές στον ΣΣΒΕ!

Οι συνάδελφοι απο την Βόρεια Ελλάδα μας έστειλαν και δημοσιεύουμε την ιδρυτική διακήρυξη της κίνησης τους.Διαβάζουμε :
Για όλους μας, η συμμετοχή στα κοινά, αποτελεί τη δικλείδα ασφαλείας για τη Δημοκρατία,  την εποπτεία και την ομαλή λειτουργία των θεσμών. Για όσα δεν μπορεί ή αδυνατεί να υψώσει φωνή ο σιδηροδρομικός από
μόνος του, τα συλλογικά, θεσμικά, συνδικαλιστικά όργανα έχουν τη δυνατότητα , το δικαίωμα και την υποχρέωση να παρεμβαίνουν, να καταγγέλλουν και να προτείνουν δημόσια κάθε τι που είναι προς το συμφέρον των συναδέλφων . Μόνο που αυτό οφείλουν να το κάνουν σε κάθε περίπτωση χωρίς καμία εξαίρεση!!!. Σε ιδιαίτερα δύσκολους οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά καιρούς , όπου βασικά και θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων καταπατούνται ή καταστρατηγούνται η συνδικαλιστική εκπροσώπηση αποτελεί πλέον καταφύγιο. Όχι όμως εκείνη η εκπροσώπηση που αποσκοπεί στην ενίσχυση της κομματικής ή προσωπικής στρατηγικής αλλά η εκπροσώπηση που αγωνίζεται για την ισότητα, την ελευθερία, τα δικαιώματα ΟΛΩΝ των σιδηροδρομικών. Είναι καιρός να μπει τέλος στη λειτουργία του συνδικαλισμού, ως το μακρύ χέρι του κομματικού μηχανισμού ή ως η «πέμπτη φάλαγγα» των κέντρων εξουσίας! Να πάψει η εκπροσώπηση των συναδέλφων, από λειτούργημα και δικαίωμα , να γίνεται «επάγγελμα» για τους λίγους!
Με την εξαγγελία της δημιουργίας μιας νέας κίνησης σιδηροδρομικών δεν αποσκοπούμε στο σχηματισμό μιας ακόμη παράταξης εξαρτημένης από κόμματα ή από κεντρικές παρατάξεις στο χώρο του ΣΣΒΕ. Δηλώνουμε εξαρχής την ανεξαρτησία της νέας παράταξης και ότι δεν αποτελεί εσωκομματική τάση κάποιου κόμματος αλλά και ούτε κλειστή ομάδα. Η κίνησή μας είναι ανοιχτή σε όσους σιδηροδρομικούς  αποδέχονται την ανάγκη να παλέψουν και να προσφέρουν με ανιδιοτέλεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας στον ΟΣΕ.
Πιστεύουμε ότι με την κίνησή μας θα κατορθώσουμε για
-  Το ξεπέρασμα της κρίσης αξιοπιστίας του Συνδικαλιστικού κινήματος
- Την ενεργοποίηση ενωτικής προσπάθειας και ανταγωνιστικότητας
- Την μορφοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης σε παράμετρο κοινωνικής προσφοράς 
 Το μοναδικό μας κίνητρό είναι να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί σταδιακά ένα μεγάλο προοδευτικό, δημοκρατικό κίνημα μέσα από τη διάχυση των ιδεών, ανεξάρτητα και μακριά από το υπάρχον συνδικαλιστικό κατεστημένο.
Η υιοθέτηση πελατειακών σχέσεων μεταξύ κομματικών παρατάξεων και ψηφοφόρων σιδηροδρομικών , η αδιαφορία εξεύρεσης λύσεων στα πραγματικά προβλήματα των συναδέλφων, ο παραγοντισμός και οι πρακτικές του παλαιοσυνδικαλισμού, είναι μερικές μόνο από τις δυσλειτουργίες του συνδικαλιστικού κινήματος, όπως αυτό λειτουργεί και εκφράζεται σήμερα στο ΣΣΒΕ. Πιστεύουμε  ότι βρισκόμαστε στην περίοδο που θα πρέπει πια όλοι μαζί να ξανασκεφτούμε. Να ψάξουμε, να πληροφορηθούμε, να αποφασίσουμε και να αγωνιστούμε. Απευθυνόμαστε σε ΟΛΟΥΣ εσάς, τους, σιδηροδρομικούς του ΣΣΒΕ , που επιθυμείτε  την αναγέννηση, την ανασυγκρότηση και την αλλαγή λειτουργίας του Συνδέσμου αλλά και γενικότερα του συνδικαλιστικού κινήματος . Απευθυνόμαστε σε εσάς που συμφωνείτε με το πλαίσιο αρχών μας και είστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με συνέπεια, αλληλοσεβασμό και υπευθυνότητα, προκειμένου να πάμε μπροστά το ΣΣΒΕ, χωρίς κομματικές στηρίξεις, χρίσματα, προνόμια, παλιές πρακτικές , αγκυλώσεις και εξαρτήσεις. Δεν θα σπάσουμε τα δεσμά της κρίσης και της εξάρτησης με την παραίτηση, την απαξίωση  και την απάθεια. Ούτε με τη στείρα καταγγελία και την ανώφελα υψωμένη γροθιά. Θα σπάσουμε τα δεσμά της κρίσης με την υπεύθυνη υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, την ενεργό συμμετοχή μας, τη δράση μας!
Σας καλούμε λοιπόν σήμερα να πλαισιώσετε και να στηρίξετε την προσπάθειά μας ώστε να χαράξουμε και να ακολουθήσουμε μαζί, μια κοινή πορεία που θα κάνει το όραμά μας πράξη, με  πρωταρχικές αξίες τη δημοκρατία, την ελευθερία, την αλληλεγγύη,  την προσφορά στο συνάδελφο, τη δράση, τη δικαιοσύνη, τη  νομιμότητα, τη διαφάνεια και την ισότητα.

Καλοδημίδης Δημήτρης
Αναστασιάδης Αλέξανδρος
Τζέκος Γιάννης
Γιαννακίδης Κώστας
Σαββίδης Κώστας
Μάρτσης Θεόφιλος
Κατακαλίδης Γιώργος
Δελημιχάλης Ηλίας
Κατσιούδης Βασίλης 
Τιμπάρης Λάζαρος
Νικηφόρου Καριοφύλης
Καραγιαννίδης Ηλίας
Παρασχάκης Βαγγέλης
Μαύρος Παντελής
Ιωαννίδης Γιάννης
Βροχίδης Μωυσής
Νικολάου γιώργος
Τζαμπαζλής Αλέξανδρος

                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου