Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Η διακήρυξη της ΠΡΩ.ΤΑ.ΣΥ και ΡΙ.Κ.ΣΥ. για τις εκλογές του Λαρισαϊκού

Εδώ και 7 χρόνια, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι αλλά και το σύνολο της κοινωνίας, βρίσκονται στη δυσκο9λότερη κατάσταση σε όλη την περίοδο της μεταπολίτευσης. Η εξαθλίωση ανθρώπων και η κατάρρευση όλων των κοινωνικών
δομών, έχει οδηγήσει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού στην ανέχεια.
Το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ήρθε να βάλει την ταφόπλακα στις τελευταίες ελπίδες των εργαζομένων για τερματισμό της κρίσης. Μαζί με αυτά οι σιδηροδρομικοί και ο σιδηρόδρομος, ζουν τις τελευταίες στιγμές στο σχέδιο διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του που υπηρέτησαν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. και συνεχίζει σήμερα η κυβέρνηση της δήθεν αριστεράς.
Από την άλλη, το συνδικαλιστικό κίνημα μας, βρίσκεται στο χειρότερο σημείο αναξιοπιστίας, υποδούλωσης και αναποτελεσματικότητας. Στις ήδη κομματικές και κυβερνητικές παρατάξεις που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. ήρθε να προστεθεί και η κυβερνητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, βαθαίνοντας ακόμη περισσότερο την κρίση στο σ.κ. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε αμέτοχοι και έτσι να χαρακτηριζόμαστε συμμέτοχοι!!!
Οι δυο νέες πρωτοβουλίες στο σιδηρόδρομο, συνεργαζόμαστε για την ανατροπή του κυβερνητικού και συντεχνιακού συνδικαλισμού. Δεν ιδρύουμε κομματική κίνηση, δεν ανήκουμε οργανωτικά σε κανένα κόμμα, δεν συμφωνούμε με την λειτουργία των άλλων παρατάξεων στο συνδικαλιστικό κίνημα. Επιπλέον, πιστεύουμε ακράδαντα ότι εκ του αποτελέσματος κρίνεσαι. Τόσα χρόνια λοιπόν, ζούμε την ίδια τακτική από τις παρατάξεις, μια τακτική που μας οδήγησε σε ένα τέλμα. Πρέπει να είσαι αυτοκαταστροφικός, κουτός ή εκ του πονηρού κουτός για να συνεχίζεις την ίδια καταστροφική τακτική.
Πιστεύουμε στα λίγα λόγια και στις πολλές πράξεις:
Πιστεύουμε στις συλλογικές δράσεις και στις συλλογικές αποφάσεις. Όχι στις δράσεις και αποφάσεις στο όνομα των συναδέλφων, ερήμην τους αλλά μαζί με αυτούς.
Συνελεύσεις των μελών των σωματείων όπου θα παίρνονται οι αποφάσεις  μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στα αναχρονιστικά καταστατικά τους.
Διαρκής ενημέρωση των συναδέλφων για τις δράσεις του ΔΣ του κάθε σωματείου. Τέρμα στα ΔΣ –μαγαζιά για λίγους.
Αρχηγιλίκια, συντεχνιασμός, γλώσσα πεζοδρομίου, πασαρέλες συνδικαλιστών,  συγκαλύψεις αλλήλων, συνδιοίκηση και όλα τα άλλα σημάδια παρακμής να μπουν στο στόχαστρο όλων των εργαζομένων
Μείωση του αριθμού των σωματείων. Όχι στα κλαδικά σωματεία. Όχι στα σωματεία σφραγίδες. Σταδιακά να φτάσουμε σε ένα ενιαίο συνδικάτο σιδηροδρομικών.
Συντονισμός με τους υπόλοιπους εργαζόμενους πέρα από τη βολεμένη λογική της ΓΣΣΕ. Παρόντες στα αγωνιστικά ραντεβού άλλων εργαζομένων και στα πειράματα τύπου ΒΙΟΜΕ. Συντονισμός με τις ανάγκες της κοινωνίας, στήριξη των πιο αδύναμων ομάδων, σύνδεση του συνδικαλιστικού κινήματος με τα άλλα κινήματα των καιρών.
Αναγνώριση του ρόλου  της εργασίας μας, σε μια αλυσίδα παραγωγής δημόσιου αγαθού. Αλλαγή στη λογική αντιμετώπισης του επιβάτη, αλλαγή στη λογική των απεργιών, αλλαγή στη νοοτροπία «είμαι αφέντης στο τσαντίρι μου και κάνω ό,τι θέλω». Πάνω απ’ όλα η κοινωνία, την οποία υπηρετούμε.
Ενιαίος δημόσιος σιδηρόδρομος. Δεν είναι σύνθημα για κατανάλωση σε εκλογές. Είναι το μόνο βιώσιμο και χρήσιμο για την κοινωνία σχήμα, χωρίς αλληλεπικαλύψεις ρόλων, χωρίς γραφειοκρατίες, με μειωμένο κόστος λειτουργίας, με ασφαλέστερες διαδικασίες, με βελτιωμένη κοινωνική πολιτική. Είναι το μόνο σχήμα που μπορεί να καταπολεμήσει τη σημερινή επισφάλεια του σιδηρόδρομου.
Μέτωπο κατά των ιδιωτικοποιήσεων, με άλλους οργανισμούς, με τις σιδηροδρομικές πόλεις, φορείς, εργατικά κέντρα κ.ο.κ.
Συλλογικές συμβάσεις αξιοπρεπείς, που δεν νομιμοποιούν απολύσεις, δεν νομιμοποιούν την κυρίαρχη πολιτική. Προσλήψεις προσωπικού και κατάργηση των δουλεμπορικών συμβάσεων, με πρώτη της καθαριότητας.
Άνοιγμα της συζήτησης στο πλαίσιο του συνδικαλιστικού κινήματος για τις πολιτικές λύσεις σε θέματα όπως: διαγραφή χρέους, ευρωζώνη, κ.λπ.
Εργατικό αντιφασιστικό μέτωπο που διαμορφώνεται μέσα από συμμετοχή και πρωτοβουλίες  αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού χαρακτήρα, στήριξης προσφύγων και μεταναστών κ.λπ.
Επιδίωξη μας, να φτιάξουμε άλλη σχέση εργαζόμενου – συνδικαλισμού. Που θα πατάει πάνω στην πραγματικότητα που ζούμε με στόχο να την αλλάξει.
Με αυτόν τον προσανατολισμό οι προαναφερόμενες κινήσεις, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στις ερχόμενες εκλογές στο Σ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ, με την κατάθεση ψηφοδελτίου με την επωνυμία:
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ (ΡΙ.Κ.ΣΙ)
Και καλούμε όσους συναδέλφους ταυτίζονται με αυτόν να πάρουν μέρος.
Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν σε τέτοιου είδους εγχειρήματα που δεν έχουν κομματικά ή εργοδοτικά στηρίγματα.
Γνωρίζουμε τις πολύπλευρες επιθέσεις που θα δεχτούμε από πολλούς χώρους.
Γνωρίζουμε τις επιθέσεις λάσπης με τις οποίες θα προσπαθήσουν να μας φιμώσουν.
Δεν θα τα καταφέρουν.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΞΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ (ΠΡΩ.ΤΑ.ΣΥ)
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ (ΡΙ.Κ.ΣΙ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου