Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Το Νοέμβριο η προκήρυξη της ηλεκτροκίνησης Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα, ύψους 47,5 εκατ.

Το Νοέμβριο αναμένεται η προκήρυξη του διαγωνισμού ηλεκτροκίνησης του έργου  Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα.Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου το έργο υποβλήθηκε στη Διαχειριστική Αρχή Θεσσαλίας, προκειμένου να
ενταχθεί και ακολούθως να δημοσιευθεί η προκήρυξη για την κατασκευή του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην πράξη «Ηλεκτροκίνηση, Σηματοδότηση – Τηλεδιοίκηση και ETCS L1 της υφιστάμενης μονής σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα», το έργο είναι προϋπολογισμού 47,5 εκατ. ευρώ και αφορά στην εφαρμογή συστήματος ηλεκτροκίνησης με μονοφασικό εναλλασσόμενο ρεύμα 25 kV/50Hz, στην ανακαινισμένη σιδηροδρομική γραμμή Παλαιοφάρσαλος- Καλαμπάκα που έχει συνολικό μήκος 80 χλμ. περίπου.

Διοικητικά ανήκει στην περιφέρεια Θεσσαλίας και διέρχεται τις περιφερειακές ενότητες Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων.

Ως προς τη χρηματοδότηση του έργου, η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 58.032.000 ευρώ, που μεταφράζεται σε: 700.000 ευρώ για απαλλοτρίωση, 500.000 ευρώ για «υπερυψώσεις – μετατοπίσεις γραμμών υψηλής και υπερυψηλής τάσης της ΔΕΗ και δικτύων ΟΚΩ», 150.000 ευρώ για «μελέτες για ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ», 2.000.000 ευρώ για «τριμερής σύμβαση ΟΣΕ – ΔΕΗ – ΑΔΜΗΕ για Παλαιοφάρσαλο – Καλαμπάκα». Η επιλέξιμη Δ.Δ. είναι 46.800.000 ευρώ και η μη επιλέξιμη σε 11.232.000 ευρώ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η δημοπράτηση του έργου της ηλεκτροκίνησης της γραμμής Λάρισας – Βόλου, το οποίο εντάχθηκε στο τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Μεταφορών. Η προκήρυξη αναμένεται στις αρχές του 2018.

metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου