Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Σχετικά με τους αποσπασθέντες στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ...

Μεγάλη είναι η αγωνία των συναδέλφων σε έλξη και κίνηση που έχουν επιστρέψει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ με το καθεστώς της απόσπασης απο Δημόσιες Υπηρεσίες καθώς ο Νόμος που προέβλεπε
την επιστροφή τους, ρητά ανέφερε ότι επιστρέφουν στον κύριο φορέα τους μετά την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

Την προσεχή Πέμπτη λοιπόν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλάζει χέρια και η αγωνία των συναδέλφων έχει κορυφωθεί, καθώς πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να παραμείνουν στην εταιρεία παρά το ότι αλλάζει ιδιοκτησιακό καθεστώς.
Το θέμα έχουν αναδείξει και τα 2 Σωματεία ζητώντας την παραμονή των συναδέλφων,όσων επιθυμούν δηλαδή να παραμείνουν.
Η τελευταία ενημέρωση που έχουμε είναι ότι, μετά τις νέες παρεμβάσεις συνδικαλιστικών φορέων, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξετάζει το θέμα σε συνδυασμό με την κείμενη Νομοθεσία και εξελίξεις θα έχουμε μετά την Παρασκευή.
Είναι βέβαιο ότι επιχειρησιακά η εταιρεία θα υποστεί σοβαρό πλήγμα αν φύγουν οι συνάδελφοι,ενώ δυστυχώς το θέμα δεν λύθηκε πολιτικά εδώ και 2 χρόνια αφού προσέκρουε σε διατάξεις του Συντάγματος που απαγόρευαν την μετακίνηση προσωπικού απο το Δημόσιο σε φορείς ιδιωτικού δικαίου,ενώ μετά την υπογραφή της πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ -Ιούλιος 2016- και την υπογραφή του SPA τον Γενάρη του 2017, η πλήρης επιστροφή τους ήταν αδύνατη καθώς δεν επιτρέπονταν μεταβολές στον αριθμό του προσωπικού. Ωστόσο παράθυρο υπήρχε στον νόμο της κινητικότητας που ψηφίστηκε το 2017.
Ελπίζουμε και θα αγωνιστούμε για να παραμείνουν όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συνεχίσουν να προσφέρουν στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο, στην ιδιωτική πλέον ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου