Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

To ΠΑΜΕ έβγαλε ανακοίνωση για το στέκι της έλξης ! Και λέει και πάλι ΨΕΜΜΑΤΑ

Σε φανερό αδιέξοδο το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών έβγαλε ανακοίνωση αφήνοντας ξεκάθαρα υπονοούμενα ενάντια στο στέκι της έλξης,το μοναδικό σιδηροδρομικό blog που ΠΑΝΤΑ δημοσιεύει τις
ανακοινώσεις των συντρόφων - όπως και όλων των παρατάξεων- προσπαθώντας να παρουσιάσει την παράταξη του ΠΑΜΕ,  ως την μοναδική δύναμη που αντιπαλεύει τα πάντα ενώ οι υπόλοιποι απλά παρακολουθούν τους αγώνες του ή απορρίπτουν τις προτάσεις του!
Αλήθεια ποιες προτάσεις κατέθεσε το ΠΑΜΕ και απέρριψε το Δίκτυο Σιδηροδρομικών τα τελευταία χρόνια ή ας το πούμε καλύτερα και πιο εξειδικευμένα, ΠΟΙΕΣ προτάσεις κατατέθηκαν σε Σωματεία τα τελευταία χρόνια και ΑΠΕΡΙΦΘΗΣΑΝ.
Απάντηση > ΚΑΜΙΑ  (εκτός φυσικά απο το να ψηφίσουμε ΠΑΜΕ και ΚΚΕ)

Αλήθεια το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών  θα κάνει αυτοκριτική για την απουσία του απο τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ πέρυσι το καλοκαίρι, όταν και έβγαλε  μετά την ολοκλήρωση τους, ανακοίνωση που αναφερόταν για ...την απεργία στους Βρετανικούς Σιδηρόδρομους και όχι στον δωδεκαήμερο αγώνα των εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τον οποίο μάλιστα τελευταία κατασυκοφαντεί χυδαία ως "στημένο"; 
Ποιος μιλάει για κατασυκοφάντηση, οι σύντροφοι του ΠΑΜΕ, όσοι δηλαδή είναι πρώτοι στην υπερεργασία ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια ; 
Αυτοί που αποκαλούν "πουλημένους και αλήτες" όσους δεν συμφωνούν με τις απόψεις τους; 
ΑΛΗΘΕΙΑ σύντροφοι τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες που είναι υπό τον έλεγχο του ΠΑΜΕ πέτυχαν περισσότερα απο όσα έχουν πετύχει τα Πρωτοβάθμια Σωματεία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ τα τελευταία 2 χρόνια με πραγματικούς αγώνες ;
Θέλετε να συγκρίνουμε μήπως ; Το αντέχει το ΠΑΜΕ ;  
Και τι καινούργια λογική είναι αυτή που επικαλείστε.
Ότι δηλαδή όποιος απαντάει στις ασυναρτησίες σας,σημαίνει ότι σας φοβάται κιόλας; 
ΑΛΗΘΕΙΑ τόσο πολύ σας ενοχλούν οι απαντήσεις  ή μήπως δεν είχατε συνηθίσει σε ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ και τελικά έχουμε εμείς δίκιο.
Μήπως είχατε μάθει να είστε στο απυρόβλητο δεκαετίες,όντας η ιερή αγελάδα του συνδικάτου,το δεκανίκι των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ,το "αναγκαίο καλό" τους, όπως είπαμε, ιδιαίτερα  στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα (ΔΕΚΟ).
Και επειδή κάποιος σας απαντά,σημαίνει ότι σας φοβάται κιόλας! Απίστευτη ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ!

Ποιος σκοτώνει το μέλλον σύντροφοι ; 
Αυτός που αγωνίζεται καθημερινά για αυτό ή εσείς που δεν κάνετε τον κόπο να μάθετε απο τα λάθη σας ή να καταθέσετε έστω και μια πρόταση!
Καλός ο ξύλινος λόγος,συγκινεί τα μέλη σας. 
Ή μάλλον τα συγκινούσε είναι το ορθό γιατί πλέον οι περισσότεροι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ είτε αποχώρησαν απο το ΠΑΜΕ είτε πλέον είναι σοβαρά προβληματισμένοι για την πολιτική που ακολούθησαν και ακολουθούν οι παρατάξεις που συστρατεύονται μαζί σας στον χώρο της. 
Ξέρουμε ότι η ανακοίνωση σας δεν βγήκε καθόλου τυχαία, βγήκε γιατί διαπιστώσατε και οι ίδιοι την οργή των εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις τοποθετήσεις του επικεφαλής σας γύρω απο την απουσία των εργαζομένων στην συγκέντρωση της ΠΟΣ. Ξέρουμε ότι σας ενοχλεί το στέκι της έλξης.
Ναι το ξέρουμε ότι σας ενοχλούμε. Γιατί προσπαθούμε να ενημερώνουμε για τα πάντα τους σιδηροδρομικούς και αυτό τους καθιστά καχύποπτους απέναντι σε θεωρίες συνωμοσίας,σαν αυτές που διακινείτε και αποτελούσαν οξυγόνο στην γενικότερη ασφυξία λόγω έλλειψης πρωτοβουλιών ή προτάσεων.

Ξέρουμε ότι ΟΛΟΣ ο σιδηροδρομικός κόσμος αισθάνεται ΟΡΓΗ για την στημένη επίθεση -απο το συνδικαλιστικό κατεστημένο- στο πρόσωπο του Προέδρου των μηχανοδηγών,-μέσω της ανακοίνωσης της ΠΟΣ-,Πρόεδρος της ΠΕΠΕ, που σας ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΕ ΟΛΟΥΣ με την δημοσιεύση της τοποθέτησης του.
Και  ΞΕΡΕΤΕ και εσείς πλέον, ότι έχει ηχογραφημένες ΟΛΕΣ τις τοποθετήσεις του,για αυτό και κανείς πλέον δεν συνεχίζει την επιχείρηση κατασυκοφάντησης του.
Θέλατε να στοχοποιήσετε πρόσωπα για να απαξιώσετε δράση Σωματείων.
ΑΡΚΕΤΑ.

Σας καλούμε σε αυτοκριτική άμεσα και φυσικά δημοσιεύουμε όπως ΠΑΝΤΑ την ανακοίνωση σας.
Και θέλουμε επιτέλους μια απάντηση.
Πως στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας, την οποία αποδέχεστε και λειτουργείτε στους θεσμούς της, θα πάρουμε τα μέσα παραγωγής απο τους εργοδότες., το κεφάλαιο.Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ 

Συνάδελφοι,
 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ολοκλήρωσε την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ βάζοντας και τη δική της τελική σφραγίδα σε μια πολιτική εξέλιξη ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας για τα μονοπώλια, την οποία και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είχαν σαν βασική τους πολιτική επιλογή. 
 Βοήθεια όλα αυτά τα χρόνια σ’ αυτές τις πολιτικές της ΕΕ και των κυβερνήσεων έδωσε και η πλειοψηφία του σ.κ. στο Σιδηρόδρομο, ΠΟΣ και Σωματεία και ιδιαίτερα οι ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΔΙΚΤΥΟ.  Ποτέ δεν πίστεψαν (εξ’ άλλου δεν είναι αντίθετοι στην απελευθέρωση των Σιδηροδρομικών μεταφορών και τον ανταγωνισμό, στηρίζουν την καπιταλιστική ανάπτυξη κ.τ.λ.) και ποτέ ουσιαστικά δεν πάλεψαν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. 

 Ο όποιος «αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις» εξανεμίστηκε μετά την υπογραφή της ΣΣΕ και τη συμφωνία του περίφημου χιλιάρικου, με ευθύνη αυτών των παρατάξεων. 
Από εκεί και μετά άρχισε η διαφημιστική καμπάνια με διάφορους τρόπους κυρίως μέσα από το γνωστό site του Σπίρτζη και των Διοικήσεων και ταυτόχρονα, ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες, η επίθεση και η κατασυκοφάντηση του ΠΑΜΕ, ενώ είναι γνωστό ότι μόνο το ΠΑΜΕ διαφώνησε σε αυτό.   
Συνάδελφοι,
Είναι διαχρονικά πάγια τακτική αυτών που δίνουν εξετάσεις υποτακτικότητας και θέλουν να είναι πρώτοι στο υπηρετικό προσωπικό των αφεντικών τους (όπως τώρα π.χ. F.S.I. και κυβέρνηση) να επιτίθενται με λύσσα στον πραγματικό αντίπαλο των αφεντικών τους το ΠΑΜΕ. 
 Τρέχουν να το κάνουν πρώτοι γιατί φοβούνται μήπως τους προλάβουν άλλοι και χάσουν τα εύσημα των αφεντικών και την πρωτοκαθεδρία, ακόμη και από τους «δικούς» τους.  
 Το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών, οι εργαζόμενοι το γνωρίζουν χρόνια τώρα και πολύ καλά μάλιστα, άσχετα αν συμφωνούν ή διαφωνούν μαζί του. Γνωρίζουν ότι δεν φοράει κουκούλα (ανώνυμοι σχολιαστές) ούτε ρούχα παραλλαγής όπως αυτοί, για να μην αντιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι το ρόλο του, να μην αντιλαμβάνονται από πού έρχονται, πού βρίσκονται τώρα και κυρίως προς τα πού πάνε. 
 Το ΠΑΜΕ ότι λέει το πιστεύει και το παλεύει, είναι καθαρή και ξάστερη η πολιτική του και δεν πατάει σε δυο βάρκες παρά μόνο στη βάρκα των εργαζόμενων. Το ΠΑΜΕ επιδιώκει την πραγματική αντιπαράθεση θέσεων και προτάσεων αλλά και τη σκληρή κριτική, αυτό όμως είναι άλλο και δεν έχει καμία σχέση με την άθλια και αισχρή συκοφάντησή του. 
 Έχουν και το θράσος να λένε ότι το ΠΑΜΕ επιτίθεται στους εργαζόμενους και αυτοί γίνονται οι προστάτες τους. 
Δεν ντρέπονται καθόλου αυτοί που συνειδητά στρατεύτηκαν να στηρίξουν την κυβέρνηση και τις ιδιωτικοποιήσεις, έγιναν «βαποράκια» διαφήμισης και εξωραϊσμού του Σπίρτζη και της F.S.I. και ταυτόχρονα προσπάθησαν να εξαλείψουν όχι μόνο τις αντιδράσεις των εργαζομένων αλλά ακόμη και σκέψεις αντίθετης πρότασης. 
Δεν ντρέπονται καθόλου και κοστολόγησαν την τιμή και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων με τον συμβιβασμό της πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν ανάγκη από τέτοιους προστάτες.  
 Στο επόμενο διάστημα οι εργαζόμενοι θα διαπιστώσουν πόσο ακριβά θα πληρώσουν το χιλιάρικο της F.S.I.  που προσπαθεί να εξαγοράσει συνειδήσεις και με το δικό τους «πατρονάρισμα». Διαφημίζουν την ανάπτυξη που έρχεται από την F.S.I. μια ανάπτυξη που περνάει πάνω από τις ράγες του ιδρώτα του λαού και τις επιδοτήσεις, λες και  η F.S.I. θα επενδύσει για να περνάνε καλά οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για να έχει καλό Σιδηρόδρομο ο ελληνικός λαός και όχι για να αυξήσει τα κέρδη της. Λες και η τιμή των εισιτηρίων, οι μισθοί των εργαζομένων, η συντήρηση του τροχαίου υλικού, η ασφάλεια κυκλοφορίας δεν θα είναι πάντα κάτω από τη «δαμόκλειο σπάθη»  της κερδοφορίας της επιχείρησης. 
 Προκύπτει όμως και το εξής ερώτημα: ΓΙΑΤΙ αφού όπως εκτιμούν και γράφουν μέρα παρά μέρα το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών  «αναπαράγει ασυναρτησίες»,  «δεν πείθει πλέον κανέναν» και ουσιαστικά το έχουν εξαφανίσει από τα Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΓΙΑΤΙ το φοβούνται;  ΓΙΑΤΙ «ζορίζονται»; και ΓΙΑΤΙ έχουν αναλάβει εργολαβικά την κατασυκοφάντησή του; Διότι συνάδελφοι, το ΠΑΜΕ είναι η μόνη δύναμη που τους αποκαλύπτει, είναι η μόνη δύναμη που προτείνει διέξοδο στα αδιέξοδα που αυτοί έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους. Διότι είναι η μόνη δύναμη που αντιπαλεύει την καπιταλιστική ανάπτυξη και τα μονοπώλια. 
Προφανώς αντιλαμβάνονται ότι αργά ή γρήγορα οι εργαζόμενοι θα τους πάρουν χαμπάρι, θα διαπιστώσουν ότι και αυτοί, είναι το ίδιο και πολύ χειρότεροι κυβερνητικοί – εργοδοτικοί από τους προκατόχους τους, ότι και αυτοί στηρίζουν τις ίδιες πολιτικές με εκείνους.  Ότι είναι «μανούλες» στο να πετάνε μελάνι για να μην φαίνεται ο εργοδοτισμός τους και τόνους λάσπης σε όποιον τους αποκαλύπτει. Άλλωστε, έχουν το προνόμιο να έχουν υπηρετήσει με διαφορετικά κόμματα, κυβερνήσεις και παρατάξεις, όλες τις αντεργατικές πολιτικές, τις ιδιωτικοποιήσεις και τους αντεργατικούς νόμους μέχρι σήμερα.
 Προσπαθούν λοιπόν να απαξιώσουν τη μόνη δύναμη που παλεύει για την ανασύνταξη του κινήματος σε ταξική κατεύθυνση, που παλεύει πραγματικά για τα συμφέροντα των εργαζομένων, είναι η μόνη δύναμη που πραγματικά θέλει ο Σιδηρόδρομος να υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων. Όλα αυτά τα κάνουν για να πείσουν τους εργαζόμενους ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να διαλέγουν πάντα κάποια από τις κυβερνητικές – εργοδοτικές  δυνάμεις, πιστεύοντας ότι θα προτιμηθούν από τις άλλες (αφού ο πολιτικός τους φορέας είναι κυβέρνηση και αυτό αποτελεί παράδοση πλέον στο Σιδηρόδρομο). Πυροβολούν το παρόν για να σκοτώσουν το μέλλον. Γιατί ξέρουν πολύ καλά πως το σάπιο σύστημα που υπερασπίζονται δεν έχει κανένα μέλλον.   Γιατί ξέρουν ότι οι εργαζόμενοι στο Σιδηρόδρομο,  αργά ή γρήγορα, συσπειρωμένοι στο ΠΑΜΕ, στο ταξικό κίνημα, θα βάλουν στο στόχαστρό τους τα μονοπώλια και όποιους δουλεύουν με ύπουλο τρόπο μέσα στο κίνημα (κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός) για την υλοποίηση αυτής της πολιτικής της καπιταλιστικής ανάπτυξης, από την οποία μόνο χασούρα έχουν οι εργαζόμενοι και κέρδη οι καπιταλιστές. 
Ότι και να κάνουν όμως δεν μπορούν να κρύψουν ότι ξανά όλοι αυτοί συνειδητά συμμετείχαν και συμμετέχουν στην εξαπάτηση και κοροϊδία των εργαζομένων και του ελληνικού λαού. 

1 σχόλιο: