Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Προ των πυλών δημοπράτησης η Σήραγγα Σεπολίων και η ηλεκτροκίνηση Κιάτο-Αίγιο

Προ των πυλών της δημοπράτησης, με σημαντική όμως καθυστέρηση, βρίσκονται δύο πολύ μεγάλα σιδηροδρομικά έργα. Σύμφωνα με πολύ ασφαλείς πληροφορίες
του ypodomes.com, μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να εγκριθούν από τη Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ 2014-2020, τα έργα για την περίφημη "Σήραγγα Σεπολίων" και την ηλεκτροκίνηση-σηματοδότηση του τμήματος Κιάτο-Αίγιο (Ροδοδάφνη).

Τα δύο έργα βρίσκονται στη Διαχειριστική Αρχή από τον Ιούλιο και είναι σε προχωρημένο στάδιο ελέγχου με την κατάθεση συμπληρωματικών στοιχείων. Πιο συγκεκριμένα όμως

ΣΗΡΑΓΓΑ ΣΕΠΟΛΙΩΝ: Πρόκειται για την κατασκευή υπόγειου τετραπλού διαδρόμου που θα ξεκινά μετά το Κεντρικό Σταθμό της Αθήνας. Το σύνολο του έργου είναι 2,36χλμ εκ των οποίων τα 1.440 μέτρα θα είναι πλήρως υπογειοποιημένα απαλλάσοντας την περιοχή από αρκετές ισόπεδες (και πολλές φορές θανατηφόρες) διαβάσεις. Το έργο αναμένεται μετά την έγκριση δημοπράτησης να προκηρυχθεί άμεσα με προϋπολογισμό 109εκ.ευρώ. Εκκρεμότητα αποτελεί η υπογραφή χρηματοδότησης της ΕΡΓΟΣΕ με την ΙΝΕΑ (που είναι υπεύθυνη για το χρηματοδοτικό εργαλείο Connecting Europe Facilities). Οι υπογραφές αναμένεται να "πέσουν" μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Χρόνος ολοκλήρωσης υπολογίζεται 3 χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης.

ΚΙΑΤΟ-ΑΙΓΙΟ: Πρόκειται για την ηλεκτροκίνηση-σηματοδότηση της νέας διπλής γραμμής υψηλών ταχυτήτων στο τμήμα Κιάτο-Αίγιο (Ροδοδάφνη) μήκους 71χλμ. Η προκήρυξη της δημοπράτησης αναμένετια άμεσα μετά την έγκριση της Δ.Α. και ολοκληρώνει τα έργα στην περιοχή. Η χρηματοδότηση θα καλυφθεί από το Ε.Π. ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ 2014-2020. Το κόστος του έργου είναι 85,19εκατ.ευρώ και χρόνο υλοποίησης τους 26 μήνες.

Να σημειωθεί ότι η γραμμή Κιάτο-Αίγιο πρόκειται να λειτουργήσει εντός του 2018, χωρίς ηλεκτροκίνηση, μετά από διάστημα σχεδόν 10 ετών λόγω των έργων αναβάθμισης. Η απόσταση Αθήνα-Αίγιο αναμένεται να καλύπτεται σε περίπου 100-120 λεπτά με ντηζελάμαξες ή με αλλαγή της μηχανής (από ηλεκτροκίνητη σε ντηζελοκίνητη) στο σταθμό του Κιάτου.

Τα δύο έργα εφόσον δημοπρατηθούν μέχρι τα τέλη του 2017, αναμένεται να υπογραφούν μέσα στο 2018 και το μεν πρώτο να ολοκληρωθεί το 2021, το δεύτερο το 2020.

Νίκος Καραγιάννης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου